I vår öppnar kedjan sin tredje restaurang i Stockholm. Foto: Sharam Zeraatkar

Populär burgarkedja öppnar på Södermalm

Hamburgertrenden ser inte ut att lägga sig. I vår slår ytterligare ett burgarställe upp dörrarna och hoppas på att locka Söderborna med en kall öl till.

  • Publicerad 20:00, 1 mar 2018

Det är restaurangen Barrels som öppnar nytt ställe på Bysistorget. Deras andra två restauranger ligger i Gamla Stan och i City, men det har länge funnits en önskan om att få öppna även på Söder.

Kedjan har gjort sig ett namn i burgarvärlden och deltog i augusti förra året i National Burger Day i London. Sharam Zeraatkar, en av grundarna av Barrels säger att de har ett stort fokus på råvarorna.

– Vi använder oss alltid av svenskt kött som håller oss borta från antibiotika och hormoner som finns i kött från andra länder, säger Sharam Zeraatkar, en av grundarna av Barrels.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han trycker också på att restaurangen har ett brett ölsortiment som ofta byts ut.

– Vår kombination av burgare och öl tror jag är svårslagen. Vi är inte bundna till några bryggerier och har valfriheten att välja vilken öl vi vill ta in. Visst sortiment byts ut varje vecka även om vi alltid har några fat som är lättdruckna för de som inte är ölentusiaster, säger Sharam Seraatkar.

Den nya restaurangen på Söder kommer ha samma meny som den i City och förutom burgare kommer det bland annat serveras kycklingvingar och sallader. 60 sittplatser kommer finnas tillgängliga, och det planeras även för en stor uteservering på Bysistorget.

– Det här är paradiset för burgarälskare – körsbärsträd, sol, burgare och öl, säger Sharam Seraatkar.

Förhoppningen är att restaurangen på Bysistorget öppnar i maj, förutsatt att alla byggplaner går som det ska.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.