Butiksägare. Gudrun Werlin driver barnklädesbutiken Mini outlet som flyttat till en större lokal lite längre bort på gågatan i Hökarängen. Foto: Linn Matikka

Populär butik i Hökis blir dubbelt så stor

Det rullar på bra för barnklädesaffären Mini outlet med inriktning på ekologiskt och retro i Hökarängen. Så bra att de växt ur sin gamla lokal.

  • Publicerad 11:44, 7 feb 2018

I torsdags förra veckan smygöppnade Mini outlet i sin nya, nästan dubbelt så stora lokal ungefär 20 meter från den gamla, över vilken retroskylten där det står "barnkläder" fortfarande hänger kvar.

Ägaren, Kärrtorpsbon och tidigare teaterskräddaren Gudrun Werlin har drivit butiken med fokus på barnkläder "som är praktiska men ändå roliga" på gågatan i centrum i fem år.

När butiken med färgglada, till största del ekologiska, unisex-barnkläder började bli överfull nappade hon direkt när lokalen som fram tills nu var möbeltapetserings-verkstad blev ledig.

Gudrun Werlin berättar att kunderna kommer från hela stan, ibland dyker också turister upp.

– Jag har aldrig haft ett jobb där jag fått så mycket positiv respons. Det rullar på väldigt bra, säger Gudrun Werlin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon startade butiken i samband med projektet Hållbara Hökarängen, och fick en del hjälp med att starta upp verksamheten. Ändå gick det lite trögt i början.

– Det tog nog ett tag innan folk hittade hit. Men jag tycker att det skett ett uppsving för Hökarängen de två, tre senaste åren och fler verksamheter har hittat hit, säger Gudrun Werlin.

Hon tror dock att det gäller att hålla ut som egenföretagare, att det kan ta några år innan det går att ta ut en skälig lön. Så har det varit för henne. Hon tror också att det gäller att hitta sin grej.

– Min stil passar här. Många här är medvetna och tycker att det är bra med eko- och rekoprodukter. Det flyttar hit många från Söder som gillar retro-grejer och Martinskolan finns ju här, där det är mycket ull, ekologiskt och där man inte räds mönster eller att kläderna inte är så könsstereotypa. Samtidigt är klientelet i Hökarängen blandat och vi har kläder i olika prisklasser, säger Gudrun Werlin och syftar på att hon köper in mycket kläder från tidigare säsonger som hon säljer till lägre priser.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon tror att hon blir kvar i Hökarängen i många år till. Nu vill hon satsa på att utveckla samarbetet med andra handlare ännu mer.

– Jag brinner för att det ska finnas en blomstrande handel i små centrumanläggningar, säger Gudrin Werlin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är Stockholms största skulpturpark

Nyheter Konstchefens guide till Västertorps statyer Stockholms största offentliga skulpturpark är hela Västertorp. Det är 21 verk, utplacerade lite överallt på 1950-talet. Vi lät Mårten Castenfors, kulturförvaltningens big boss när det gäller konst,...söndag 27/5 8:30

Rappare hyllar sitt gamla Skarpnäck

Nyheter Hör låten av svensk hiphops första transperson Hon har kallats för svensk hiphops första transperson. Och hon vill krossa machoidealen med sin rap. Nu släpper Hökisbon Mandy Rich en låt som hyllar hennes barndoms förort: Skarpnäck, som det var...fredag 25/5 16:15