Dags att gå i pension för Ann och Pia Zetterberg, och tillbringa mer tid med barnbarnen, förklarar de. Foto: Eva Tonström

Populär diversehandel i Enskede har stängt

I nästan två decennier har de sålt antika prylar och leksaker i butiken i Enskede. Igår sade Mostrarna hej då till kunderna med ”gravöl”.

  • Publicerad 14:47, 8 okt 2019

Efter 17 år på samma plats var det dags i veckan för Mostrarnas diversehandel i Enskede att bomma igen. Tidningen berättade i våras om deras planer och igår serverades snittar och gravöl.

– Jag ska försöka att inte tänka på det sorgliga i det tills senare i veckan när vi har stängt. Idag vill jag ha kul och trevligt med kunderna, säger Pia, en av ägarna.

Systrarna Pia och Ann Zetterberg öppnade sin antikhandel vid Sockenplan för 20 år sedan men flyttade ganska snart till lokalen på hörnet vid Triangelparken. Deras lilla butik blev ett ställe där Enskedeborna kunde sticka in huvudet och prata bort några minuter.

– Det är det man kommer sakna mest, att kunna gå in här och bara snacka en stund, sade en Enskedebo som kom för att säga hej då.

En liten ström med kunder kom och gick under de två och en halv timmar som hej-då-kalaset varade.

Nya hyresgäster i lokalen blir kokboksförfattaren Fanny Bergenström, som själv bor i Enskede, och Enskedeverket, som gör egen kola. De beskriver verksamheten som två butiker i en med allt från god kola och annat mathantverk till vintage och antikt. De öppnar i mitten av november.

Pia och Ann har dock ”sparat lite favoritsaker” som de tänker sälja på årets julmarknad, så de är ganska snart tillbaka i Enskede, avslöjar Ann.

Mostrarnas i Enskede stänger i höst

Långkok är familjen Bergenströms recept

De fixar Enskedes egen kola

Vinterbadare på Liljeholmskajen vill ha bastu

Nyheter "Ett perfekt sätt att lära känna folk på" Intresset för att vinterbada vid Liljeholmskajen växer. Nu hoppas badentusiasterna att en bastu ska locka ännu fler att kasta sig i plurret året om.måndag 17/2 20:00

Nybyggen i Skarpnäck kan bli lägre

Nyheter Efter samrådet: Stadsdelen föreslår utredning Planen för bygget av cirka 480 bostäder vid södra delen av Gamla Tyresövägen har varit ute på samråd. Nu kommer önskemål om att justera de nya husen.måndag 17/2 16:30