Dags att gå i pension för Ann och Pia Zetterberg, och tillbringa mer tid med barnbarnen, förklarar de. Foto: Eva Tonström

Populär diversehandel i Enskede har stängt

I nästan två decennier har de sålt antika prylar och leksaker i butiken i Enskede. Igår sade Mostrarna hej då till kunderna med ”gravöl”.

  • Publicerad 14:47, 8 okt 2019

Efter 17 år på samma plats var det dags i veckan för Mostrarnas diversehandel i Enskede att bomma igen. Tidningen berättade i våras om deras planer och igår serverades snittar och gravöl.

– Jag ska försöka att inte tänka på det sorgliga i det tills senare i veckan när vi har stängt. Idag vill jag ha kul och trevligt med kunderna, säger Pia, en av ägarna.

Systrarna Pia och Ann Zetterberg öppnade sin antikhandel vid Sockenplan för 20 år sedan men flyttade ganska snart till lokalen på hörnet vid Triangelparken. Deras lilla butik blev ett ställe där Enskedeborna kunde sticka in huvudet och prata bort några minuter.

– Det är det man kommer sakna mest, att kunna gå in här och bara snacka en stund, sade en Enskedebo som kom för att säga hej då.

En liten ström med kunder kom och gick under de två och en halv timmar som hej-då-kalaset varade.

Nya hyresgäster i lokalen blir kokboksförfattaren Fanny Bergenström, som själv bor i Enskede, och Enskedeverket, som gör egen kola. De beskriver verksamheten som två butiker i en med allt från god kola och annat mathantverk till vintage och antikt. De öppnar i mitten av november.

Pia och Ann har dock ”sparat lite favoritsaker” som de tänker sälja på årets julmarknad, så de är ganska snart tillbaka i Enskede, avslöjar Ann.

Mostrarnas i Enskede stänger i höst

Långkok är familjen Bergenströms recept

De fixar Enskedes egen kola

Kransens blivande sexor får inte gå kvar

Nyheter Förälder: "Att de skulle kastas ut från skolan har aldrig varit på tal" Femmorna får inte gå kvar på Midsommarkransens grundskola nästa höst. Det bekräftar grundskolchefen i mejl till SöderortDirekt. Nu bör eleverna förbereda sig på att byta skola till sexan.torsdag 17/10 20:51

Här styr ungdomarna själva upp gården

Nyheter Unga förebilder ska visa vägen framåt i Älvsjö Tonåringar som redan är förebilder på Ungdomens hus axlar nu på allvar rollen som ledare. Med kärlek och stolthet vill de visa alla på gården och Älvsjös vuxna att unga kan ta ansvar.torsdag 17/10 20:00