Pelle Persson, en av fyra ägare, och Patrick Farnworth, restaurangchef på nya Fafa´s. Foto: Mimmi Epstein

Populär finsk falafel kommer till Odenplan

Det har redan gjort succé i Finland. Nu kommer falafelstället Fafa's till Sverige och Vasastan.

  • Publicerad 12:12, 29 nov 2018

2011 öppnade Fafa's första falafelrestaurang i Finland. Sedan dess har det öppnat 32 ställen där.

– Det har framför allt vuxit där de tre senaste åren och blivit väldigt populärt. Vi sprang ihop med grundaren som ville starta i Sverige. Jag och mina kompanjoner jobbar egentligen som restaurangkonsulter och säger åt andra hur de ska göra. Vi har bland annat jobbat med Texas Longhorn, säger Pelle Persson och fortsätter:

– Men vi har hela tiden tänkt att hittar vi något som vi tror på så hoppar vi på det själva. Och det här var ett koncept vi gillade. Mycket vegetariskt och veganskt och lagat från grunden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På restaurangen serveras både lunch och middag från och med den 30 november när den öppnar på riktigt.

– Vi siktar på att ha fullständiga rättigheter till våren, säger Pelle Persson.

På menyn finns olika falafelvarianter i pitabröd, bland annat med friterad blomkål eller aubergine. Det mesta som säljs är vegetariskt men det finns några alternativ med kyckling. Det finns också sallader för den som vill skippa brödet.

– Vi kommer att utveckla och anpassa menyn efter vad folk här vill ha, säger Pelle Persson som berättar att han och de andra ägarna även tittar på en lokal i Solna/Sundbyberg.

– Vi vill gärna göra den finska resan och starta fler ställen om det går men vi börjar här. Det är kul, i Finland är Fafa's jättekänt. De har redan varit här från finska ambassaden och tycker att det är jättekul att vi öppnar.