Omtyckt. Sunny Hossen har jobbat med frukt- och grönsakshandel på Norra Djurgården i femton år. Tirild Oftedal är en trogen kund. Foto: Mimmi Epstein

Populär frukthandlare öppnar fast butik

För 15 år sedan började Sunny Hossen sälja frukt och grönt på Norra Djurgården på somrarna. På kundernas begäran öppnar han snart en året runt-öppen butik på Lövängsgatan.

  • Publicerad 16:43, 12 jun 2018

Varje sommar i 15 år har Sunny Hossen sålt frukt, grönsaker och en del delikatesser på Norra Djurgården och i cirka tio år i ett tält på Norra Fiskartorpsvägen. Det ska han fortsätta med men utöver den verksamheten öppnar Sunny en året runt-öppen butik på Lövängsgatan 10 i början av augusti.

– Det var kunderna som sa 'Sunny du måste öppna butik' och sen hittade de lokalen åt mig. Jag frågade hur det ska gå eftersom det är höga hyror men de sa 'vi handlar ju hela tiden hos dig'. Så jag hoppas det går bra, säger Sunny Hossen och skrattar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Butiken, som ska heta Sunny Delikatesser, kommer att ha ungefär samma utbud som i tältet på Norra Djurgården. Frukt, grönsaker och ost, men också en del torkade varor och olivolja.

– Första gången jag beställer från en ny leverantör så smakar jag alltid på varorna. Jag köper bara in smakrika frukter och grönsaker till exempel. Jag vill göra folk nöjda, annars blir jag ledsen, säger Sunny Hossen innan mobiltelefon ringer.

"Ja, jag har massa mango. Gula, ja. Fyra kilo? Inga problem. Det är bara att komma förbi", säger han och lägger på luren.

– Många kunder har mitt mobilnummer och jag har deras, ofta ringer folk och gör beställningar, säger Sunny Hossen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En som brukar handla hos honom är Tirild Oftedal.

– Sunny handplockar och det är superkvalitet på det han säljer. Dessutom är han så trevlig. Många äldre och ensamma kommer hit. Sunny tar sig tid att prata med alla och kan deras namn. Det betyder mycket tror jag, säger hon.

Senast 1 augusti räknar Sunny Hossen med att öppna sin nya butik.