BYGGER. Delägaren Niclas Berkau är med själv vid ombyggnaden av Solstugan. Foto: Per Brandt

Populär krog i Fredhäll bygger ut

Ny matsalsdel och lounge med öppen spis och "glasveranda". Nu bygger populära sommarhänget Solstugan i Fredhäll ut.

  • Publicerad 18:30, 7 nov 2018

Solstugan i Fredhäll har varit ett populärt häng under årets varmare månader. Nu är tanken att det ska finnas mer yta under tak att njuta på. Arbetet med att bygga om pågår för fullt. Enligt ägaren Niclas Berkau, som driver restaurangen tillsammans med sin syster Eva, handlar det om ytterligare 40 kvadratmeter av förra uteserveringen som nu byggs in.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det är en omfattande renovering med utbyggnad kan man säga. Vi ska flytta baren och göra en loungedel och utöka matsalsdelen. Bland annat blir det en öppen brasa, nya soffor och kuddar. Sedan blir det mycket glas, som en glasveranda. Tanken är att göra det lite trevligare, säger han.

Krogen har öppet april till september och planen är att bygget ska vara klart till nästa års säsong. Någon större ändring i konceptet blir det.

– Det har funkat bra i alla år så det är dumt att ändra nu. Vi har haft det här i 30 år, säger Niclas Berkau och skrattar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33