Expanderar. Holy greens finns redan i Moodgallerian och på Regeringsgatan. Snart öppnar man på Kungsgatan. Till höger David Egonson, medgrundare. Foto: Mimmi Epstein/Jonas Wimmerström

Populär krogkedja med grönt fokus växer

Inspiration från Asien och Mellanöstern och sallader i fokus. Om ett par veckor öppnar David Egonsson sin tredje restaurang i City.

  • Publicerad 16:30, 17 sep 2018

Den nya restaurangen på Kungsgatan 17 där den asiatiska restaurangen Bamboo palace tidigare låg, är 300 kvadratmeter stor. Holy greens, som den heter, flyttar in i lokalerna den 1 oktober.

Allt började dock redan 2010 med en uttråkad David Egonson.

– Jag satt på en advokatbyrå på Stureplan och vantrivdes. I samma veva började jag träna på luncherna för att fly från tristessen. Då upptäckte jag att det inte fanns så många bra, snabba och hälsosamma lunchalternativ. Jag började därför att skissa på en affärsidé, säger David Egonson.

Där och då blev det inget av idén. Men 2013 öppnade han och medgrundaren Nebo Pavicevic den första Holy greens-restaurangen i Helsingborg. För två år sedan öppnade de i Stockholm, i Mood-gallerian, och har även hunnit slå upp portarna på Regeringsgatan.

– Vi ser ändå att det finns ett behov av en till restaurang i City eftersom det jobbar så mycket folk där, säger David Egonson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fokus på menyn är "kreativa sallader".

– Inspirationen kommer bland annat från Asien och Mellanöstern och vi använder oss till stor del av svenska odlare. Det finns flera vegetariska och veganska alternativ, säger David Egonson.

Restaurangen kommer att ha 100 sittplatser och vara öppen mellan 8 och 20. Planen är att kedjan ska växa ännu mer och öppna fler ställen i Stockholm.