Expanderar. Holy greens finns redan i Moodgallerian och på Regeringsgatan. Snart öppnar man på Kungsgatan. Till höger David Egonson, medgrundare. Foto: Mimmi Epstein/Jonas Wimmerström

Populär krogkedja med grönt fokus växer

Inspiration från Asien och Mellanöstern och sallader i fokus. Om ett par veckor öppnar David Egonsson sin tredje restaurang i City.

  • Publicerad 16:30, 17 sep 2018

Den nya restaurangen på Kungsgatan 17 där den asiatiska restaurangen Bamboo palace tidigare låg, är 300 kvadratmeter stor. Holy greens, som den heter, flyttar in i lokalerna den 1 oktober.

Allt började dock redan 2010 med en uttråkad David Egonson.

– Jag satt på en advokatbyrå på Stureplan och vantrivdes. I samma veva började jag träna på luncherna för att fly från tristessen. Då upptäckte jag att det inte fanns så många bra, snabba och hälsosamma lunchalternativ. Jag började därför att skissa på en affärsidé, säger David Egonson.

Där och då blev det inget av idén. Men 2013 öppnade han och medgrundaren Nebo Pavicevic den första Holy greens-restaurangen i Helsingborg. För två år sedan öppnade de i Stockholm, i Mood-gallerian, och har även hunnit slå upp portarna på Regeringsgatan.

– Vi ser ändå att det finns ett behov av en till restaurang i City eftersom det jobbar så mycket folk där, säger David Egonson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Fokus på menyn är "kreativa sallader".

– Inspirationen kommer bland annat från Asien och Mellanöstern och vi använder oss till stor del av svenska odlare. Det finns flera vegetariska och veganska alternativ, säger David Egonson.

Restaurangen kommer att ha 100 sittplatser och vara öppen mellan 8 och 20. Planen är att kedjan ska växa ännu mer och öppna fler ställen i Stockholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42