Möteplats. Himmel och Pannkaka kan fortsätta med finansiering från Enskede-Årsta-Vantör stadsdel. Foto: Arkivfoto: Sacharias Källdén

Populär mötesplats i Hökarängen får höjt stöd

Mötesplatsen Himmel och Pannkaka får pengar från Enskede-Årsta-Vantörs stadsdel för att kunna fortsätta sin verksamhet.

  • Publicerad 11:21, 11 jun 2019

För ganska exakt ett år sedan besökte vi verksamheten Himmel och pannkaka i Hökarängen, som har blivit ett av Stockholms viktigaste mötesplatser för personer över 14 års ålder med funktionsvariation. Då var det oklart hur verksamheten skulle fortsätta att finansieras från 2019, när en stor del av fondpengarna tog slut.

Framtiden oviss för populär mötesplats

Himmel och pannkaka är ett samarbete mellan staden och Farsta församling, Morris vänner och Farsta stadsdel, och är en öppen mötesplats för människor där funktionsvariation är normen.

Nu står det klart att Enskede-Årsta-Vantör stadsdel stödjer Himmel och pannkaka med 60 000 kronor under 2019. I ärendet skriver stadsdelsförvaltningen "för att även invånare i Enskede-Årsta-Vantör ska kunna ta del av verksamheten vill förvaltningen att nämnden tillsammans med Farsta stadsdelsnämnd träffar en överenskommelse med Farsta församling".

Anna Persson, verksamhetssamordnare för Himmel och pannkaka, är mycket glad över det stöd som ges, som bidrar till att verksamheten kan fortsätta.

– Jag är glad över att Himmel och pannkaka har lyckats så bra och att det kan fortsätta. Pengarna från stadsdelen kommer att gå till att finansiera verksamheten, att vi kan ha fler från församlingen som arbetar med detta, säger hon.

Unik chans för unga: Ställ en fråga till en astronaut i rymden

Nyheter ✓Årets tema på Stockholms Kulturfestival är universum ✓Tävla med StockholmDirekt I höst drar årets upplaga av kulturfestivalen igång med ett nytt tema – rymden. Nu har alla unga stockholmare chansen att ställa frågor till en astronaut.tisdag 25/6 9:20

Stockholm får inte vinter-OS 2026

Nyheter Besked från IOK Idag kom beskedet från IOK vilka som får arrangera vinter-OS och Paralympics 2026.måndag 24/6 18:08