Hökarängsbon Thomas Pettersson är med och arrangerar nördloppis i Bagarmossens folkets hus den 18 november. Foto: Privat bild

Populär nördloppis kommer till Bagis

Dataspel, samlarfigurer och japanskt mode. Nästa lördag, den 18 november, kommer populära nördloppisen till Bagarmossens folkets hus.

  • Publicerad 16:40, 7 nov 2017

Hallå där Thomas Pettersson, du och din förening Nerd events är arrangörer. Vad kommer det gå att hitta på loppisen?

– Det varierar från gång till gång men mycket spel, filmer, serietidningar, böcker och mjukisdjur. Förra gången var det till exempel mycket japanska kläder från sockersöta modegrenen "lolita". Det brukar bli väldigt brett och passa många, från barn till samlare. De senaste gångerna har det kommit mellan 500-800 besökare.

Vad klassas egentligen som nördigt?

– Det är egentligen väldigt brett, men definitionen av nörd är ju en person som fördjupar sig i ett särskilt intresse. Det kan vara allt ifrån frimärken till modellplan, men i vår förening ligger vi lite närmare populärkultur med mycket film, dataspel och böcker. Vårt mål är att föra samman dem som kanske inte har så lätt att hitta likasinnade. Man kan säga att vårt syfte också är att visa att vi nördar är som vem som helst och att vi välkomnar alla.

Hur mycket nörd är du själv?

– Jag har vuxit upp i en dataspelskultur men med ett brett intresse för många saker. Jag har dock haft lite svårt att hitta personer som delar dem på min nivå. Det här sammanhanget har förändrat mitt liv på det sättet och nu vill jag föra samman andra och göra nördvärlden mer öppen och synlig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt skolhus byggs vid Gullmarsplan

Nyheter Blir tre våningar högt – här ska det stå Ytterligare ett skolhus ska byggas vid Värmdö gymnasium. Det ska vara till för särskolans elever och elever med rörelsehinder.onsdag 20/6 11:39

Ruttet hyreshus på Åsen tvångsförvaltas

Nyheter Överklagan avslogs Hovrätten håller med och överklagan avslogs: det förfallna hyreshuset i Hägerstensåsen kommer att fortsätta tvångsförvaltas, då den ökände värden inte skött sig.onsdag 20/6 10:48