Populära pendelbåten blir permanent och får utökade turer. Foto: Linda Gren

Populär pendelbåt får utökade turer

Försöksperioden lider mot sitt slut, nu blir båtpendeln mellan Ekerö och stan permanent. Utökade turer börjar gälla i höst – även på helgen och under sommaren.

  • Publicerad 06:55, 6 feb 2018

I augusti 2016 gick premiärturen för pendelbåtlinje 89 mellan Ekerö och Klara Mälarstrand mitt inne i stan. Den infördes på en försöksperiod på två år, syftet med linjen var att ge Ekeröresenärer ett annat alternativ än buss och bil. Och nu är det klart, linjen kommer införas permanent och få utökade turer.

– Vår ambition är att köra flera turer, även under helgen och sommarmånaderna. Just nu finns inga exakta tider bestämda, utan man tittar närmare på det i upphandlingen, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Båten är främst till för de som arbetspendlar och är tänkt att avlasta hårt trafikerade Ekerö- och Drottningholmsvägen. I dagsläget gör båten stopp i Kungshättan, Ekensberg och Lilla Essingen på väg in mot stan. På SL tror man att fler kommer att resa med båten i framtiden.

– Ungefär 96 procent av de som pendlar med båt är nöjda, båtarna är bra på att hålla tiden oavsett väder. De som reser till och från Ekensberg och Lilla Essingen är de som har mest att vinna restidsmässigt, säger Christian Hoffmann.

Den permanenta linjen börjar gälla från 20 augusti.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android