Torrlagt vid Mariatorget. Foto: Sophie Stigfur

Populär pub på Söder blir av med tillståndet

En av Södermalms populära kvarterskrogar tappar tillståndet att sälja alkohol. Anledning: ekonomin har missköts grovt, och man har smitit från skatten

  • Publicerad 17:10, 16 mar 2018

Det handlar om puben Loch Ness. Det är ett litet krypin till kvarterskrog vid Mariatorget, som ofta är packat med starkölsdrickare.

Nu i veckan beslutade politikerna i socialnämndens tillståndsutskott att återkalla serveringstillståndet för ägarna. Loch Ness får alltså inte längre sälja alkohol. Och beslutet gäller omedelbart. Än så länge har ägarna valt att inte överklaga.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Orsaken är att puben enligt tjänstemännen på tillståndsenheten missköt sin ekonomi grovt. Redan för två år sedan upptäcktes bland annat obetalda skatteskulder. Sedan dess har bristerna fortsatt och nya skulder har rackats upp för Loch Ness. Att puben sedan undersökningen inleddes (och tillståndet började hänga löst) ska ha reglerat sin skuld hos Kronofogden, ändrar inte bedömningen.

Hårt slag mot stor krogkedja i Stockholm

Tillståndsenheten anser att det handlar om medvetet fiffel som är så omfattande och systematiskt att det inte kan ses som enstaka snedsteg. "Det är inte heller frågan om lindrigare förseelser", står det i motiveringen till att tillståndet ryker.

Som exempel nämns att företaget inte redovisat moms trots att verksamheten uppenbarligen kört på och haft omsättning. En deklaration lämnades in först efter påstötningar.

Pubens ägare äger även ett åkeriföretag som på grund av ekonomiska misskötsamheter blev av med sin F-skattsedel både 2016 och 2017. StockholmDirekt har sökt de två ägarna för en kommentar.

Klassiskt kebab-ställe på Södermalm prickat för dåligt kött

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.