Stänger. Efter fem år i Hornstull stänger ägarna Lotta Nordlander och Anna Classon nu Bitter Pills. Foto: Bitter Pills

Populär queerbar på Södermalm stänger

I fem år har Bitter Pills samlat queers från hela stan till den lilla baren i Hornstull. Men den 31 maj klappar krogen igen på Verkstadsgatan.

  • Publicerad 12:50, 25 apr 2019

Det var i oktober 2014 som duon bakom den nu stängda queerbaren Roxy vid Nytorget, Lotta Nordlander och Anna Classon, öppnade nytt i Hornstull. Sedan dess har den lilla krogen Bitter Pills på Verkstadsgatan fått queers från hela stan att vallfärda till Södermalm. Men den 31 maj stänger baren.

Anledningen är dels att ägarna vill kunna ha spelningar senare än klockan 21 utan att behöva ta hänsyn till grannar, men också att man upplever sig ha vuxit ur den lilla lokalen.

– Det är som det är i stan. Det är höga hyror och lokalen är för liten för att bära runt även om vi har smockat med folk. Därför har vi beslutat oss för att ta en time-out och leta efter en större och bättre anpassad lokal, säger Lotta Nordlander och fortsätter:

– Det känns sorgligt förstås, det är att stänga en institution. Det finns ingen annan queerbar i stan som är som oss, ett enda stort kärleksnäste.

Därför har Lion Bar vid Hornstull blivit Älgen

De som kommer att sakna Bitter Pills kan kanske tröstas något av att verksamheten kommer gästspela på Trädgården någon söndag sommar. Dessutom fortsätter duon att satsa på sin skärgårdskrog Batteriet på Rindö, säger Lotta Nordlander.

– Bitter Pills kommer att leva vidare. Under tiden får queersen flytta ut till skärgården ett tag.