Nyöppning. Nu stänger den populära salladsbaren i Täby Centrum, nya ägaren har istället fokus på Asiatiska smaker.

Populär salladsbar stänger i Täby centrum – klart med ny restaurang

Den populära salladsbaren Freshii stänger i Täby centrum på grund av för höga hyror. Istället blir lokalen nu fylld med asiatisk mat.

  • Publicerad 14:03, 8 jun 2018

Under en tid har den stora kedjan Freshii huserat i Täby centrum. Trots populariteten har salladsbaren valt att stäng inne i gallerian.

– Hyran var extremt dyr så det var svårt att få ihop ekonomin men självklart så är det skittråkigt att vi måste stänga, säger Charlie Younan, ägare för Frechii i Sverige.

Det tog dock inte lång tid innan Täby centrum hittade en ny ägare. Nu byts sallad ut mot Asiatiska smaker.

– Det nya konceptet heter Yoi och är ett jättespännande koncept med asiatisk mat. Det kommer att bli en blandning från de olika köken, både vietnamesisk och thailändskt samt koreanskt, säger Carolina Redman, centrumchef på Täby centrum.

Varför blev de just dem?

– Vi vet att Täbyborna är matintresserade sedan tidigare. Yoi finns redan på Kungsgatan, de har ett bra modernt koncept och vi tror att våra kunder kommer gilla det, säger hon.

Täby Centrum har på social medier fått flera klagomål på att matutbudet inte håller måttet inne i gallerian, något som Carolina Redman är medveten om. Hon säger att nyöppningen är ett steg i rätt riktning.

– Vi ser potentialen i att öka och bredda vårt mat- och restaurangutbud i Täby centrum. Det är en generell trend man ser, säger hon

Kommer öppna ny salladsbar

Trots stängningen vill Charlie Younan öppna upp en nya salladsbar i Täby. Planen har under några månader varit att öppna i en av de svarta boxarna som finns på torget.

– Vi har haft kontakt med kommunen i flera månader om att vi ska få öppna där istället. Nu har de bestämt att det inte kommer att bli något av detta. Det ska bara vara utställningshallar vilket jag tycker är skit tråkigt. Det skulle liva upp torget om det var en restaurang eller ett café där, det finns till och med en klar uteservering, säger han.

Vad ska ni göra istället?

– Innan hösten kommer vi att hitta en ny lokal vid Täby centrum, vi jagar för fullt. Men jag blev jättebesviken på att de inte ska utnyttja de svarta boxarna. Utställningshall drar inte lika mycket folk, säger Charlie Younan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30