Östbergaskolan. Foto: Karoline Montero Araya

Populär skola i Söderort byggs ut

Östbergaskolan ska byggas ut för att ha plats för ytterligare 95 elever.

  • Publicerad 10:58, 7 jun 2019

Allt fler elever vill gå på Östbergaskolan. Det gör att skolan håller på att växa ur sina lokaler.
Nu planeras en utökning så att man kan ha två klasser i varje årskurs F-6. Det skulle innebära att skolan växer från 325 till 420 elever.
 
Orsaken är dels större söktryck till skolan, dels att fler bostäder ska byggas i Östberga med omnejd de närmste åren. Tidningen har berättat tidigare att skolan fick ny rektor 2014 och sedan dess har mycket förbättrats, såväl i den inre som i den yttre miljön. Det har gjort att fler elever har börjat söka sig till skolan.
 
Det som kommer att göras är bland annat fler stora och mindre grupprum, fler toaletter, bättre entréutrymmen och personalrum. Även expeditionen får ett nytt rum och skolledningens lokaler planeras om och utökas.
 
Ombyggnationen bedöms kosta cirka 14 miljoner kronor och ska vara klar i januari 2021. Tanken är att eleverna ska kunna gå kvar på skolan under byggtiden.

Skolan vände trenden – nu kommer eleverna tillbaka

Östbergaskolan. Foto: Karoline Montero Araya

"När jag flyttade hit fattade jag inte ens att det var ett torg"

Nyheter Häng med på en timme kring Skälderviksplan "När jag flyttade hit fattade jag inte ens att det var ett torg". Ja, kära Skälderviksplan i Årsta, varför är du så bortglömd? Vi tillbringade en timme på det klassiska torget precis när första snön...fredag 6/12 14:47

Tidig julklapp till Söderortscyklister och fotgängare

Nyheter Populära stråket i Skärmarbrink går att använda igen Ett populärt gång- och cykelstråk mellan Hammarbyhöjden och Skärmarbrink har varit avstängt i flera månader. Nu har det öppnats upp igen.fredag 6/12 13:27