Poppis. Antalet lag I Kungsholmen Basket har vuxit stadigt sedan starten 2013, och den här säsongen sätts nytt rekord. Foto: Andreas Enbuske

Populära basketklubben växer – och satsar på friidrott

Kungsholmen Basket expanderar och börjar träna friidrott på Kristinebergs IP. "Intresset har funnits länge men nu är tiden mogen", säger Oskar Kotsalainen, verksamhetsansvarig inom klubben.

  • Publicerad 10:11, 29 aug 2017

Nästa onsdag, den 6 september, börjar nystartade Kungsholmen Friidrott träna bland annat längdhopp, höjdhopp, löpning 60 meter, stafett, kula, diskus och spjut. Träningarna startar nästa onsdag, den 6 september, inledningsvis för barn födda 2007 och 2009.

– Vi kommer köra alla grenar inom löpning, hopp och kast. Kristinebergs IP är nog den enda friidrottsanläggningen i innerstan och definitivt på Kungsholmen så det blir naturligt att träna där, säger Oskar Kotsalainen.

Kungsholmen Basket vägrar gå upp i ettan – för barnens skull

Att starta en friidrottsverksamhet har varit ett uttalat mål för föreningen under fem års tid.
– Intresset har funnits länge men nu är tiden mogen. Vi känner att vi är redo att göra det nu eftersom vi har strukturen och ekonomin för det nu, säger han.

Basketklubben hjälper unga med plugghjälp: "Vill ta ansvar"

Inför basketsäsongen, som nyss startat, har föreningen bildat nio nya lag för spelare födda 2010. Antalet lag inför en säsong har vuxit stadigt sedan starten 2013, men detta är rekord.

– Vi ser en tydlig basket-boom. Tittar man på skolgårdarna så är det basket som spelas. Sedan har vi många bra ledare som sätter barnen i centrum. Det tror jag drar till sig många, säger Oskar Kotsalainen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C:s oavsiktliga Pippi-hån mot polisen

Nyheter ✓"Hoppas att ingen tar illa upp" ✓Så svarar polisen Mer grönt, fler möbler och döp om Jakob Mommas Park vid polishuset på Söder efter en klassisk och utskrattad Pippi-karaktär. Det föreslår Centerpartiet.torsdag 21/6 11:30