Dansbanan Sprallen har haft inbrott Foto: Sacharias Källdén/Privat

Populära dansbanans musikanläggning stulen

Natten till tisdagen drabbades dansbanan Sprallen av ett inbrott och blev av med sin ljudutrusning. Men de har bett om hjälp för att kunna köpa nytt och många är dem som skickat en slant.

  • Publicerad 09:57, 19 jun 2019

På tisdagsmorgonen fick Maria Liljebäck ett samtal, det var ägaren till kafét Nyfiken Gul som fått syn på Sprallens säkerhetsskåp, uppbrutet och trasigt.

– De har tagit sig in med nån form av vinkelslip, och brutit loss plattan låset sitter på. Så otroligt tråkigt, säger Maria Liljebäck, som tillsammans med två kollegor driver dansbanan.

Nu öppnar dansbanan vid Årstaviken

Högtalare och annan utrustning till ett värde av runt 10 000 kronor var stulna. Händelsen är polisanmäld. Från början trodde Maria Liljebäck att kommande danskvällar kunder vara hotade men redan nu har de fått in nya bidrag för att ersätta utrustningen så dansen ser ut att fortsätta som planerat i sommar.

– Vi driver ju dansbanan helt ideellt och har tidigare crowdfundat vår utrustning. Men nu har vi bett om hjälp på sociala medier och det har strömmat in ganska mycket pengar. Så vi är väldigt glada och tacksamma att vi har så många som besöker dansbanan och vill stötta oss, säger Maria Liljebäck.

Nu ska Sprallen skaffa en säkrare lösning, som svetsas fast, att ha utrustningen i.