Populära väntkuren utsattes för klotter

Under hösten stod den nyrenoverade busskuren klar i Törnby. Men strax innan jul var den nedklottrad. Nu hotar ägaren med att plocka bort träkuren.

  • Publicerad 11:15, 10 jan 2019

Jag blev förbannad, det är en privat kur och den står på privat mark.

Sedan slutet av 1940-talet har den klassiska busskuren i trä stått på en tomt i Törnby på Färingsö. Den står på Håkan Löfdahls tomt och tillhör honom. I somras renoverade han kuren och i höstas stod den klar i samma färg och utformning som för 70 år sedan.

Kuren har varit populär bland bussresenärerna. De första månaderna fick den stå orörd. Men dagarna innan jul förstördes träpanelen med klotter på ena kortsidan.

– Jag blev förbannad, det är en privat kur och den står på privat mark. Det är inte bussbolaget som äger den. Det är dålig stil, säger Håkan Löfdahl.

Han har kontaktat polisen och anmält händelsen. Håkan Löfdahl oroas nu för att fler ska börja klottra på kuren. Då tar han bort den, något han tror att många skulle bli besvikna av.

– Jag hoppas att folk hör av sig med tips, säger han.

Precis som han själv har resenärer reagerat på sabotaget.

Han hoppas nu att kuren får stå orörd framöver, men på grund av det kyliga och blåsiga vädret runt årsskiftet har han inte kunnat måla över klottret ännu. Att hitta rätt färg ska inte vara något bekymmer.

– Jag har receptet på färgen, men den måste beställas, säger Håkan Löfdahl.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

SD:s gruppledare på Facebook: Använder koranen när toapappret tryter

Nyheter I sociala medier har Jimmy Fors, SD:s gruppledare i Ekerö, skrivit att han har koranen som toalettpapper. Dessutom kallar han Feministiskt initiativ för ”det militanta flatpartiet”. Ironi, menar han,...torsdag 21/3 15:44

Lärarnas kritik mot kommunens affisch: Sexistisk och olämplig

Nyheter Ekerös högstadieungdomar har nu ett kafé att gå till på eftermiddagarna. Men kommunens egen reklamaffisch om verksamheten gillas inte av lärarna – som menar att den är sexistisk.torsdag 21/3 10:43