Populära väntkuren utsattes för klotter

Under hösten stod den nyrenoverade busskuren klar i Törnby. Men strax innan jul var den nedklottrad. Nu hotar ägaren med att plocka bort träkuren.

  • Publicerad 11:15, 10 jan 2019

Jag blev förbannad, det är en privat kur och den står på privat mark.

Sedan slutet av 1940-talet har den klassiska busskuren i trä stått på en tomt i Törnby på Färingsö. Den står på Håkan Löfdahls tomt och tillhör honom. I somras renoverade han kuren och i höstas stod den klar i samma färg och utformning som för 70 år sedan.

Kuren har varit populär bland bussresenärerna. De första månaderna fick den stå orörd. Men dagarna innan jul förstördes träpanelen med klotter på ena kortsidan.

– Jag blev förbannad, det är en privat kur och den står på privat mark. Det är inte bussbolaget som äger den. Det är dålig stil, säger Håkan Löfdahl.

Han har kontaktat polisen och anmält händelsen. Håkan Löfdahl oroas nu för att fler ska börja klottra på kuren. Då tar han bort den, något han tror att många skulle bli besvikna av.

– Jag hoppas att folk hör av sig med tips, säger han.

Precis som han själv har resenärer reagerat på sabotaget.

Han hoppas nu att kuren får stå orörd framöver, men på grund av det kyliga och blåsiga vädret runt årsskiftet har han inte kunnat måla över klottret ännu. Att hitta rätt färg ska inte vara något bekymmer.

– Jag har receptet på färgen, men den måste beställas, säger Håkan Löfdahl.

Framgångar för golfjuniorer

Sport Två av Mälarö GK Skytteholms ungdomar visade framfötterna förra helgen. Bland annat kom Erik Rengardt tvåa i en stor tävling.onsdag 19/6 1:15

Här blir det dans på midsommar

Nyheter Nu är det dags att klä midsommarstången. Här kommer tips på var du kan fira runt om på Mälaröarna.tisdag 18/6 8:00

KRÖNIKA: Babblarna har blivit som en investering

Krönika ”Gillar han också Babblarna?”, brukar andra småbarnsföräldrar fråga mig ibland och syfta på min snart treårige son. Jag vet aldrig riktigt hur jag ska svara på den frågan. Gillar? Det är ju ett så...tisdag 18/6 7:00