Populärt att hyra en herrgård

På Bryggholmens gård kan man välja att antingen bo i herrgård, tälta eller så som Mikaela Ståhl som äger gården, sova under bar himmel i ett trädtält.

  • Publicerad 11:39, 18 jun 2018

När båten närmar sig bryggan slås man av den storslagna naturen på Bryggholmen. Åldriga och blomstrande fruktträd kantar vägen upp till herrgården.

– Det är en vacker plats med möjligheter till många aktiviteter. Vi erbjuder paddling och viltsafari och rekommenderar våra besökare att ta en tur eller picknick i naturreservatet, säger Mikaela Ståhl, ägare av Bryggholmens gård.

Mikaela och hennes man Johan Ålander äger gården sedan de köpte den av Stiftelsen Bryggholmen år 2014.

– Första åren gjorde vi inte annat än att röja och slänga. Sedan har vi successivt renoverat gården. Vad som är nödvändigt och vad som är roligt har styrt oss i vårt arbete, säger hon och ler.

Vandrarhemmet har totalt 18 bäddar i sju olika rum samt tält och tältplatser till uthyrning. Man kan även hyra hela herrgården.

– Det har blivit alltmer uppskattat och efterfrågat. Många hyr herrgården för konferens, släktträff, bröllop, födelsedag eller möhippa och svensexa.

Michaela visar runt i herrgården bland de renoverade och ljusa sovrummen och det fullt utrustade köket. Det finns även grillar tillgängliga för gästerna.

Gästerna erbjuds självserveringsfrukost och tillagar resterande mål själva eller kan köpa i gårdens café.  

Att Bryggholmen och gården är en härlig plats är ingen tvekan om och Mikaela vill uppmuntra besökare att aktivera sig här.

– Vi har kanoter till uthyrning och arrangerar även en natur- och kulturvandring runt gården. Under sommaren erbjuder vi vandrings- och paddlingspaket för våra besökare.

På gården kan man också välja att fiska och besöka Äppelgården som har en utställning om Sveriges första glasbruk. Nytt för i år är att man kan hyra trädtält som hänger i träd med spektakulär utsikt över vattnet.

– Här finns mycket att göra och fler och fler upptäcker just detta. Vi är i stort sett uppbokade varje helg framöver. Det känns fantastiskt roligt, säger Mikaela.

Bryggholmens gård

Var
En ö i Mälaren som man kommer till via båt från Koffsan badplats.

Vad
Ett vandrarhem som man antingen kan hyra rum i herrgården, i tält eller i trädtält.

Att göra
Man man vandra, hyra kanot och se Äppelgårdens utställning från det gamla glasbruket.

Drivs av
Mikaela Ståhl och Johan Ålander som köpte gården år 2014

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

BLÅLJUS: Attackerade anställda på Elgiganten

Nyheter Inbrott, drograttfyllerier, ni vet, det vanliga, skedde även under måndagen i Enköping. Den attack som drabbade anställda på Elgiganten i Romberga hör dock inte till vanligheterna.tisdag 19/2 10:51

Helgens blåljus: stölder, inbrott och en flaska i huvudet

Nyheter Brottstrender just nu: - Inbrott i förråd på Trögden. - Stölder av extraljus från bilar.måndag 18/2 10:58