Kasper och Veronica Mokrosinski öppnar Valhallabageriets brödbutik på Odengatan den 3 december. Foto: Mimmi Epstein

Populärt bageri öppnar nytt på Odengatan

På tisdag öppnar Valhallabageriet en brödbutik på Odengatan, mellan Valhallavägen och Birger Jarlsgatan. "Vi vågar ta en ny inriktning nu", säger Kasper Mokrosinski.

  • Publicerad 19:30, 26 nov 2019

Valhallabageriet har funnits på Valhallavägen sedan 2004 och togs över av Veronica och Kasper Mokrosinski för tre och ett halvt år sedan. För ett år sedan öppnade de även ett bageri på Östermalmsgatan. Det är där brödet som ska säljas i den nya brödbutiken kommer att bakas. Den öppnar på Odengatan 19 på tisdag 3 december.

– Vi vågar ta en ny inriktning nu. Vi fick den här möjligheten och sa faktiskt nej två gånger först. Vi är så förknippade med att man hör att det ringer i ugnar och ser degar. Men det är faktiskt bara 1,7 kilometer till bageriet på Östermalmsgatan och det kommer att komma leveranser därifrån minst fyra gånger om dagen, säger Kasper Mokrosinski.

Småskaliga kaffeproducenter

I brödbutiken kommer det att finnas några få platser där man kan sätta sig ner och fika.

– Vi kommer att servera espresso och jobba med småskaliga kaffeproducenter. Kaffet ska vara minst lika bra som brödet. Det kommer att finnas grillmackor, bröd och bakverk, säger Kasper Mokrosinski.

Butiken kommer att ha öppet sex dagar i veckan och öppnar klockan sju på morgonen.

– Vi vill fånga upp frukostrusningen. Det som blir över när vi stänger sen skänker vi till välgörenhetsorganisationer och kyrkor, säger Veronica Mokrosinski.