LUNCH. Pita Baren har blivit ett populärt lunchstopp. Foto: Lunchpatrullen

Populärt med grekisk fast food

Det tog ett tag innan vi upptäckte Pita Baren i backen upp mot Hagalunds företagsområde. Det är lätt att blåsa förbi den lilla kiosken i jakt på ”riktig” lunchmat.

  • Publicerad 08:08, 4 dec 2018

SERVERAT. Pita finns i olika varianter - så klart.

Nu har vi lärt oss. Patrullen kollar alltid hur lång kön är. Håller den sig inom rimliga gränser så trycker vi på bromsen.

Pita Baren har nämligen på kort tid blivit mäkta populär. Enligt egen utsago tillagas här ”klassisk grekisk fast food tillagad med de bästa råvaror som vi själv importerar från Grekland”.

Det verkar stämma.

Lunchpatrullen vet inte riktigt hur motsvarande rätter smakar i Grekland – men nog känns Pita Barens mat som äkta vara. All the way.

Här finns naturligtvis pita, souvlaki och gyros i olika varianter, men även sallader och mer udda sidekicks som honung med valnötter. Ostbollar med yougurtsås var en ny och trevlig bekantskap - i alla fall för Lunchpatrullen. Pitabröden serveras original, majs eller fullkorn

Det smakar verkligen bra – och det är patrullen inte ensam om att ha upptäckt. Stundtals, vid lunch, kan det vara riktigt jobbigt med trängseln på det minimala utrymmet. Många väljer att beställa hämtmat och äta i lunchrummet eller bilen.

Lunchpatrullen har bland annat ätit kalvfärsbiffar med god pommes frites och olika pitavarianter. Allt var mycket gott och serverat av trevlig personal.

Enda nackdelen är som sagt trängseln som ibland kan bli lite påfrestande. Det kostar på att vara populär.

BIFF. Kalvfärsbiff med god pommes frites.

Pita Baren

LUNCH: Ingen fast lunchmeny. Billigt för den som köper med sig en pitarulle (65 kronor), lite dyrare om man sitter ner med dryck och kaffe efter maten (105 kr).

KÖK: Grekisk fast food, vegetariskt, sallader och lite mer udda rätter.

TIPS: Se upp för trängseln precis runt klockan 12. Kan bli påfrestande.
 

Stockholm Direkt