Satsar. Kasper Mokrosinski och Veronica Mokrosinski i har öppnat sitt andra bageri. Foto: Elin Jonsson

Populärt Östermalmsbageri växer

Valhallabageriet, inte bara på Valhallavägen utan nu också på Östermalmsgatan.

  • Publicerad 10:44, 13 sep 2018

Kasper Mokrosinski står utanför det nyöppnade bageriet och viftar bort getingar med en pappmapp.

– Vår andra kund i morse blev stucken. Getingarna verkar bo här uppe i hålet.

Markisen från det tidigare Tomtebageriet har plockats ner i samband med öppningen av Valhallabageriet. Och getingarna som tidigare bott i markisens fästen gör nu revolt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Kasper Mokrosinski och Veronica Mokrosinski fick chansen att köpa Valhallabageriet 2016. Veronica hade då arbetat på bageriet i nästan 10 år. Och med erfarenhet i bagaget väljer paret nu att expandera med ännu ett bageri ett par kvarter bort.

– Det ger oss utrymme till att vara kreativa och förnya sortimentet lite. Våra och kundernas favoriter följer med till det nya bageriet men i en annan tappning, säger Veronica Mokrosinski.

Frågor om marängen

Veronica och Kasper står på gatan och välkomnar kunder och hejar på grannar. Många har frågat om det nyöppnade Valhallabageriet kommer sälja den maräng som såldes på Tomtebageriet som tidigare låg här.

Veronica försöker få tag på receptet – det gäller att bibehålla god relation med det tidigare bageriets stammisar, ha kvar Valhallabageriets nuvarande stammisar och att hitta nya kunder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

–  Här bakas allt på plats – vi är ingen kedja där de bakar allt på annan ort och sedan kör ut till butiker. Detta är ett riktigt bageri – och vi är därför alltid nära kunden, säger Kasper Mokrosinski.

Veronica bryter in och understryker vikten av att det bakas direkt på plats.

– Detta är något som vi försökt stärka med den öppna planlösningen. Vi vill att våra gäster är med i hela processen – mjölet ska kännas och lokalen ska fyllas av doften av nybakat.

Nybakat. Veronica Mokrosinski piffar brödet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rivningen av Zinken slår hårt mot konståkare

Nyheter Nu riskerar klubbens verksamhet på Södermalm att förintas Beskedet att Zinkensdamms ishall måste rivas slår så hårt mot den lokala konståkningsklubben att den nu riskerar att upplösas.onsdag 21/11 20:00

Populär burgarkedja öppnar i Götgatsbacken

Nyheter Satsar på flera nya ställen i Stockholm Det norrländska restaurangkedjan Bastard Burgers öppnar i nyrenoverade St:Pauls i Götgatsbacken. Oktober 2019 är det dags.onsdag 21/11 17:50