Nytt. Grundaren Erik Rehnby och kökschefen David Stjernqvist. Foto: Mimmi Epstein

Populärt ramen-hak från Söder öppnar i City

För tre år sedan öppnade Ai Ramen på Södermalm. I början av december i år slog man upp portarna på Gamla Brogatan i samma lokal där skivaffären Pitch Control låg på 1990-talet.

  • Publicerad 16:20, 19 dec 2018

Det var i oktober 2015 som Ai Ramen öppnade på Erstagatan på Södermalm. Där har man satsat på luncher och middag men på nya stället, med adressen Gamla Brogatan 27, är det öppet även sena kvällar.

– Här är tanken att man ska kunna sitta kvar efter att man har ätit och det finns även möjlighet att boka bord, säger grundaren Erik Rehnby.

På ovanvåningen finns 32 sittplatser, på nedervåningen ett 20-tal och dessutom en vinylbar som döpts till "Bar Pitch" efter skivaffären Pitch Control som låg i lokalen på 1990-talet.

– Jag handlade själv skivor där och känner att jag vill förvalta någon slags arv. Vi har hämtat inspiration från Tokyo där det finns många vinylbarer och har lagt mycket tid och pengar på ljudet. Vi kommer att ha dj:s torsdag till lördag, säger Erik Rehnby och fortsätter:

– Tanken är att vi framöver ska ha någon typ av skivmarknad en gång i månaden, att folk ska kunna komma hit och både sälja och köpa skivor.

Här är Stockholms nyaste snabbmat: "hål i väggen" med nudelsoppa

På menyn är det ramen – japansk nudelsoppa – för hela slanten. Nudlarna tillverkas i källaren till Ai Ramens ställe på Erstagatan.

– De görs i en stor maskin från Japan, det är nästan som en liten bil. Man blandar i olika mjölsorter i den. Det är bara två killar som känner till receptet, säger kökschefen David Stjernqvist.

I sommar kommer de ha en 40 kvadratmeter stor uteservering på Gamla Brogatan.

– Vi hoppas på att kunna tillföra något till området. Det är inte själlöst, men nästan.