Postens utlämningsställe har flyttat till Dalagatan. Niclas Peyron (t.h) trivdes med det gamla stället, Tidningsspecialisten, som drivs av Naser Ramzi (mitten). Foto: Jannie Flodman

Post-ilska i Sibirien: "Bor inte på landet"

Boende på Sveavägen som tidigare hämtat postpaket på Odengatan 30 måste numera gå till Dalagatan. "På landet kanske de måste ta sig åtta mil bort, men jag bor inte på landet" säger Vasastadsbon Niclas Peyron.

  • Publicerad 20:00, 25 jan 2018

Fram till i höstas har de boende på Sveavägen, med postnummer 113 50, hämtat sina paket hos Tidningsspecialisten på Odengatan. Numera får de ta sig till postkontoret på Dalagatan. Vasastadsbon Niclas Peyron är irriterad.

– Jag har hämtat paket på Odengatan i tjugo år och det har fungerat jättesmidigt. Vi som bor på min del av Sveavägen rör oss naturligt till Sibirien. Det är där de flesta handlar mat, går på apoteket och, i alla fall förut, hämtar paket, säger han och konstaterar att det är fyra busshållplatser mellan det gamla och det nya uthämtningsstället.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Visst, då kanske någon säger att på landet får min mormor ta traktor åtta mil för att hämta paket. Då svarar jag som det är: jag bor inte på landet. Den som har gjort den här förändringen förstår inte Vasastadsbornas rörelsemönster.

Naser Ramzi äger tobaksaffären på Odengatan där Niclas Peyron tidigare hämtade paket och säger att han fått flera klagomål.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– De tycker att det är långt att gå och har trivts med att hämta här. Postkontoret har även stängt på söndagar, vi har öppet året runt, säger Naser Ramzi, som har haft butiken i 18 år.

Postnords förklaring är att volymerna ökar och att de måste bereda plats på de olika uthämtningsställena. Men Naser Ramzi säger att han har plats så det räcker.

– Vi har ett mer långsiktigt perspektiv och måste göra förändringar för att underlätta för butikerna och kunderna. En del kunder får närmare att gå men vissa får lite längre. Många e-handlare erbjuder valfritt hämtställe och då kan man som kund bestämma själv, säger Titti Lager, teamchef på Postnord.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ödehuset på Söder har fått nytt liv

Nyheter Tegelhuset i Fatbursparken – nu fullt med musik Elektronisk indiepop, krautrock, metal och körsång. I flera år har det sagolika 1800-talshuset nedanför Medis ekat tomt. Men sedan en musikförening flyttat in är det helt andra tongångar i Tegelhuset.lördag 24/3 9:00

Nu byggs nya spårvägen i City

Nyheter NYA SKISSER: ✓Helt bilfri gata ✓Ny hållplats vid T-Centralen ✓Fler spårvagnar Bilfria gångstråk och ny slutstation för spårvagnslinjen vid T-Centralen. Bygget av nya Klarabergsgatan ser ut att bli klart tidigare än beräknat – nu läggs rälsen som ska göra spårvagnspendlingen...lördag 24/3 8:50