Ida Holmen, till vänster, ligger bakom festen som vill lyfta det norska TV-fenomenet. Foto: Philip Liljenberg / NRK

PR-strateg arrangerar Skam-fest: Då portas ungdomarna

Få har undkommit hypen kring norska TV-serien Skam, och nu ska den hyllas med fest. Men de som serien handlar om – tonåringarna – kommer inte in.

  • Publicerad 15:20, 2 jan 2017

Den 20 januari är det dags och redan nu har nästan 600 personer på Facebook aviserat att de kommer till Söderarrangemanget. Arrangören Ida Holmen, som är från Norge men till vardags jobbar på en PR-byrå i Stockholm, är inte överraskad över det stora intresset.

– Som norska känns det jätteroligt att så här många blivit bitna av serien även i Sverige. Det beror nog på att serien tar upp viktiga sociala frågor på ett sätt som gör det lätt för alla att förstå, säger Ida Holmen.

LÄS ÄVEN: "Skam-hajpen är total bland Stockholms unga"

Från början skulle det bli en liten fest på den mindre Bar Brooklyn men det stora intresset gjorde att festen sköts fram och flyttade till betydligt större Debaser strand nästdörrs.

– Tanken var en fest för vänner och vänners vänner. Men jag insåg snabbt att det skulle bli större än så, vilket inte är så konstigt egentligen med tanke på hypen kring serien.

Biljetter till evenemanget köps primärt i dörren men ett mindre parti biljetter släpps till förköp i början av veckan. Något som kan verka märkligt är att åldersgränsen i dörren är satt till 20, eftersom det trots allt rör sig om en ungdomsserie.

– Förköpsbiljetterna är det 18-årsgräns på, så det gäller att vara snabb om man är under 20. Dessvärre har inte vi som arrangör kunnat påverka åldersgränsen som gäller på Debaser. Inte ens Noora från serien skulle kunna ta sig in med falsklegg är jag rädd – så det är ingen idé att ens försöka, säger Ida Holmen.

Att seriens ökända Yakusa-gäng skulle ta sig till festen och förstöra stämningen håller Ida Holmén tack och lov för osannolikt.

– Jag har hört att de är jävligt busy i Oslo. Och annars så har Debaser väldigt duktiga vakter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.