Prata ut om ditt krossade hjärta – gå på vandringsterapi

Har du fått sparken på Linnégatan eller träffat ditt livs kärlek på Östermalmstorg? Nu kan du prata ut om dina minnen från stadsdelen – och lyssna till andras.

  • Publicerad 15:03, 10 aug 2016

Det är ingen vanlig stadsvandring, utan en terapivandring. Författaren och konstnären Carl Fredrik Holtermann håller i vandringarna och delar med sig av sina egna lokala minnen.

– Jag har pluggat, jobbat, gått till tandläkaren och bott i de här kvarteren. Det blir blandade minnen om kärlek, sorg och allt möjligt. Det handlar om hur man minns en stad och hur ens liv sammanfaller med stadskartan.

Han har alltid skrivit noveller om personer han har träffat genom åren och har delat med sig av sina tankar och erfarenheter på sin tidigare "Terapiblogg". Idén om terapivandringarna, som startade förra året, fick han under en traditionell stadsvandring i Gamla stan.

– Guiden berättade om en gammal port. Jag insåg att där har jag ju gått hem med en tjej och tänkte vad jag själv kan berätta om porten.

Under terapivandringarna får deltagarna fritt fylla på med sina egna minnen från platserna. Carl Fredrik Holtermann vill slå ett slag för att minnas. Och kanske är det lite terapeutiskt att dela med sig av tråkiga och roliga minnen.

– Det är kul när de berättar. Efteråt brukar det kännas som man har känt varandra hela livet och vi brukar avsluta med att ta något glas.

Lördagen den 20 augusti är nästa Östermalmsvandring. Samling klockan 13 utanför Östermalmstorgs T-bana på Nybrogatan, kostnad 200 kronor. Fler terapivandringar kommer att ske i stadsdelen under hösten.