PREMIÄR. Från lördagen den 15 juni är det möjligt att betala boendeparkering direkt genom obilen. Inga märken behövs.

Premiär för digital boendeparkering

Med start lördagen den 15 juni 2019 är det möjligt att betala för boendeparkering i Solna via telefonen. Månads- och säsongsmärken, som tidigare endast gått att köpa hos återförsäljare, finns nu i de parkeringsappar staden har samarbete med.

  • Publicerad 14:42, 14 jun 2019

Från och med lördagen den 15 juni kan alla cirka 14 000 Solnabor med boendeparkeringstillstånd knappa in boendeparkeringen via telefonen istället för att åka till en återförsäljare eller söka efter en parkeringsautomat. Det fysiska månads- eller säsongsmärket kommer inte längre att behövas för den som betalar via telefonen, eftersom parkeringsvakterna kontrollerar biljetten via avläsningsapparat. 

– Digital betalning av boendeparkeringen är efterlängtad. Det kommer underlätta vardagen för tusentals Solnabor med boendeparkeringstillstånd och ligger helt i linje med stadens ambitioner med parkering, säger tekniska nämndens ordförande Magnus Persson (C).

Inga månadsintervaller

Tidigare har det varit möjligt med digital betalning för besöksparkering via telefonen. Det kommer fortsättningsvis gå att köpa månads- och säsongsmärke hos återförsäljare och dygnsparkering i parkeringsautomater med Taxa A. 

En nyhet är att de 30 respektive 90 dagar som knappas in via telefonen börjar gälla från betalningstillfället och således inte följer de tidigare månadsintervallerna

Stockholm Direkt