"Du kan fynda det mesta. Om det är något vi inte har så är det kanske nya superdyra racers, såna som kostar över 20 000 kronor", Bill Thernström som driver företaget Easy ReCycling, inför ett tidigare vårloppis.

Premiär för gigantiska cykelloppisen i Masmo

I helgen är det premiär för den populära cykelloppisen i Masmo. Över 1500 övergivna cyklar söker nya ägare.

  • Publicerad 13:40, 8 apr 2019

Den 12–14 april är det dags igen. Den populära cykelloppisen som förra året flyttade till Masmo slår upp dörrarna för första gången i år.

– Vi har fått in så extremt mycket cyklar i år. Vi har ett större utbud än förra året, säger Bill Thernström som driver företaget som anordnar loppisen, Easy ReCycling.

Totalt har de fått in över 1500 kasserade cyklar från bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och återvinningscentraler.

Vad kan man fynda?

– Vad kan man inte fynda? Du kan fynda det mesta. Om det är något vi inte har så är det kanske nya superdyra racers, såna som kostar över 20 000 kronor. Vi har mer från budgetsegmentet eftersom det är övergivna cyklar. Vi har vissa lite sunkiga som ändå rullar, men vi har också vissa som är i princip nya.

Den som tänker ta bilen får tänka på att det inte finns några parkeringsplatser på Masmovägen. Parkeringsplatser finns däremot att hitta uppe på handelsområdet intill E4:an.

Vill ordna mekkurser

Tomten vid Masmovägen är för det mesta stängd för allmänheten. Men planen är att öppna upp den mer framöver när de har byggt klart sin verkstad.

– Vi vill till exempel ordna events för att lära folk laga cyklar. Det är ju så lätt, men många av cyklarna vi får in har blivit övergivna för att de har en liten punktering som man lätt hade kunnat fixa själv. Vi vill bryta slit-och-slänget, säger Bill Thernström.

Loppis i Masmo

Var? Masmovägen 21C, fem minuter från Masmo tunnelbanestation

När? 12–14 april klockan 10–18

Vad? 1500 begagnade cyklar finns till salu

Visa merVisa mindre