HÄXHÄLSNING. Barnen passade på att hälsa på häxan Gudrun innan hon skulle dra i väg till Blåkulla. Foto: Charlotte Arwedsson

Premiär för påskparad i Väsby

Har Väsby fått en ny påsktradition? På skärtorsdagen tågade ett 30-tal små påskkärringar och påskgubbar med föräldrar i en påskparad som började vid Messingen och slutade med godisfyllda påskägg på Hugo Sabels torg.

  • Publicerad 19:54, 18 apr 2019

Det är roligt att det blir lite liv kring Hugo Sabels torg.

Alla som ville vara med i påskparaden, som arrangerades av Lions Club i Upplands Väsby, uppmanades att komma till Messingen klockan 15.30 på skärtorsdagen. Med tutor och visselpipor promenerade alla sedan längs med Centralvägen, i sällskap med föräldrar, släkt och vänner. Framme på Hugo Sabels torg belönades de med ett smaskigt påskägg fyllt med godis.

– Det var jättekul, säger Alicia Aldorsson, som fyller 4 år i juni.
Hon gick med mamma Hanna i påskparaden.

Fick klä påskträdet

Vi i Väsby träffade även Oliver Rosengren, 5, som gick i paraden med pappa Björn.
De barn som ville fick klä påskträdet, som sedan restes på Hugo Sabels torg.

– Det är roligt att det blir lite liv kring Hugo Sabels torg. Paraden ordnade vi dels för att göra Lions lite mer känt bland Väsbybor och ungdomar, dels hade vi sneglat på Visby som har en parad som drar 4 000 personer på skärtorsdagen, sa Kristina Klempt, Lions tillträdande ordförande.

Dit är det en bit kvar, men alla är vi barn i början, som det heter. Ett 70-tal personer gick i alla fall i premiärparaden. Lions hade laddat med 250 godisfyllda påskägg, skänkta av "Ica-Micke" i Väsby Centrum, men fick detta första år bara dela ut en tiondel av dem till de barn som klätt ut sig.

– Vi hoppas det kan bli en tradition och locka fler till nästa år, sa Jeanette Isacsson, Lions avgående ordförande.

Påskteckningstävling

I samband med påskparaden ordnades även en påskteckningstävling. Åtta skolor bjöds in, men bara en skola, Runbyskolan, nappade och deltog med tre femteklasser.

Juryn, som består av påskparadskommittén, valde under ett möte i helgen ut vinnarna.

– Det var inte lätt, men väldigt roligt. Ett stort tack till alla elever som gjorde så fina teckningar. Nästa år hoppas vi på fler tävlande klasser, säger Jeanette Isacsson.

Påskparadens teckningstävling

Pristagarna i Lions teckningstävling för femteklassare i Upplands Väsby:
Vinnare: 2 000 kronor
Steffani Princip, Runbyskolan klass 5C
Tvåa: 1 500 kronor
Hendrik Höim, Runbyskolan klass 5B
Trea: 1 000 kr
Axel, Runbyskolan klass 5A.
Pengarna går till klasskassan och kommer att användas till framtida klassresor.

Guldhjälte startar fond i Väsby Hockey

Sport Patric Hörnqvist ger tillbaka till klubben där karriären tog fart Patric Hörnqvist – en av svensk ishockeys mest guldprydda – gästade i veckan Väsby Hockeys uppstartscamp. Samtidigt presenterade han och klubben en gemensam Stipendiefond.fredag 16/8 16:05

Nu drar höstens vuxenvandringar i gång i Väsby

Nyheter För ett tryggare Väsby och polisen är "på tårna" Under sommaren har grannkommunen Sollentuna haft problem med ett flertal mopedrån. Väsby har varit mer förskonat, men polis och vuxenvandringsgruppen För ett tryggare Väsby är ändå "på tårna".fredag 16/8 9:47
Stockholm Direkt