Förväntansfull. Oskar Ling, föreståndare på Musikhuset Norsborg, tror att vi kommer få se en Botkyrka-talang i Idolfinalen i vinter. Foto: Privat

Preppa för din Idol-audition i norra B

Drömt om att sjunga inför hela landets befolkning? Då ska du dra till Norsborg på tisdag, där man kan få hjälp med sin audition till sångtävlingen Idol, av Idols egna rekryterare.

  • Publicerad 10:25, 14 feb 2020

Säsong nummer 16 av sångtävlingen Idol börjar snart spelas in. På vägen till finalen i Globen ska hela landet vaskas på talangfulla svenskar som drömmer om en framtid i musikbranschen.

Ett av stoppen är Musikhuset Norsborg.

Redan på tisdagen den 18 februari kommer Idols casting-team och hjälper unga talanger att förbereda sina auditions inför den verkliga ansökan som sker i Stockholm senare i vår.

– Det är jättekul för oss! Vi har vanligtvis öppet för ungdomar upp till 16 år. Men vi valde att gå ut brett, och välkomnar unga vuxna som yngst är 16 år, även de utanför Botkyrka och de som kanske inte vanligtvis besöker oss, säger Oskar Ling, arbetsledare på Musikhuset Norsborg.

Han ser också att Idol kommer till Norsborg som en väg för ungdomarna till vad han kallar "majoritetssamhället".

– Det är viktigt att lyfta kultur i stort och att erbjuda ungdomarna här möjligheten att ta plats på de större kulturscenerna. Jag tror också att det här sänker tröskeln, att det är enklare att söka genom oss än att självmant ta sig till den stora auditionen.

Kommer Botkyrka-kids ta plats i finalen i Globen?

– Det tror jag verkligen! I norra Botkyrka har en lång lista talanger vuxit upp, säger Oskar Ling.