NY BUTIK. Naima Abduallih har "äntligen" fått tag i en mjuk Spindelman, som hon hittade hos Salsabil Zatara i Sigma centrums nya butik. Foto: Charlotte Arwedsson

Presentbutik ny hyresgäst i Sigma centrum

Sigma centrum i Upplands Väsby har fått en ny hyresgäst. Nu har butiken Presentasken slagit upp portarna i lokalen där Gittans Bod tidigare låg. Nu jobbar Väsbyhem för att även fylla den sista tomma lokalen.

  • Publicerad 11:00, 4 nov 2019

Det är ett jätteroligt tillskott till Sigma centrum.

SIGMA CENTRUM. Nu återstår en outhyrd lokal i Sigma centrum, i övrigt har alla lokaler hyresgäster. Foto: Charlotte Arwedsson

Sedan lokalen i Sigma centrum, mellan tobaksaffären och hårfrisören, stått tom i drygt ett halvår är den åter fylld med liv och rörelse - och leksaker.

Efter renoveringar öppnade förra fredagen Presentasken, som namnet antyder en presentaffär som även har leksaker, festartiklar och ballongdekorationer.

Bakom disken står Salsabil Zatara, 20, och tar betalt av Naima Abdullahi från Apoteksskogen som passar på att köpa ett Spindelmangosedjur till sonen Khalid, 2.

– Jag har länge försökt att få tag i en mjuk Spindelman, säger hon nöjt.

Salsabil Zatara berättar att man satsar mycket på olika event, som baby showers (fest för att fira kommande bebis i slutet av graviditeten) med "blöjtårtor" och heliumballonger.

– Baby showers har blivit jättestort även i Sverige. Där är det mycket ballonger i fokus, säger hon.

"Jätteroligt tillskott"

Även Jenny Rud Sel, vice vd och affärsutvecklingschef på Väsbyhem, som äger Sigma centrum, är också nöjd med att lokalerna nu har fått hyresgäster.

– Det är ett jätteroligt tillskott till Sigma centrum. Lokalen stod tom i uppskattningsvis ett halvår, säger hon.

Nu återstår en tom lokal som söker hyresgäster – den mitt emot presentbutiken. En del av lokalen brukar användas till loppis.

– Den är en del av en helhet, då det finns en lokal på cirka 390 kvadratmeter som är ledig. Lokalen behöver anpassas för att hyras ut till ny verksamhet och det arbetar vi med. Diskussioner med intressenter pågår. Innan ett avtal är träffat kan vi inte närmare gå in på vad det blir för verksamhet, säger Jenny Rud Sel och fortsätter:

– Vi arbetar kontinuerligt med centrumets utveckling i dialog med våra lokalhyresgäster för att möta kunders efterfrågan framöver. Bland annat planeras just nu ”Jul i Sigma”, ett trevligt event som vi hoppas ska kunna locka många.

Sigma centrum

Sigma centrum på Hammarbyvägen i i Upplands Väsby invigdes den 30 oktober 1966.

På invigningsdagen kom folk från både när och fjärran för att se Väsbys nya moderna innecentrum där pensionärerna ”kunde vila på en soffa som var torr även regniga och snöiga dagar och där barnen hade roliga klätterskulpturer att leka på”.

I dag har centrumet bland annat restaurang, livsmedelsbutik, hårfrisör, kemtvätt, samt spel- och tobaksaffär. Här finns även en bowlinghall.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Norra Stockholms sista anhalt finns i Västerort

Nyheter Så fungerar Råckstas krematorium I dagsläget väljer nio av tio stockholmare att kremera sig, men hur går det egentligen till? I Råcksta ligger ett av stadens två krematorier, vilket betyder att det är en plats där en stor del av...fredag 15/11 16:21

Internationella engelska skolan startar i Väsby

Nyheter Flyttar in i chokladfabrikens gamla lokaler Internationella Engelska skolan är på väg till Väsby. Nästa höst öppnar friskolan i Marabous gamla kontorslokaler. Men kritiska röster har höjts.fredag 15/11 10:00

Förskolebarn tänder ljus för barnkonventionen

Nyheter "Barns rätt är lika viktiga som vuxnas" Suseboparken och Hugo Sabels torg fylls med ljus – och sång. På onsdag uppmärksammar förskolebarn i Väsby att Barnkonventionen blir lag 2020.torsdag 14/11 11:30
Stockholm Direkt