SE UPP FÖR LIMPAN! Kör inte för fort när du kommer på Strömgatan på väg över Blasieholmen. Där ligger en asfaltslimpa och lurar i cykelfältet. Foto: Andreas Jennische

Prinsbröllopets ”asfaltslimpa” farlig för cyklister

Mitt i cykelfältet vid Södra Blasieholmskajen ­– en "asfaltslimpa" som tvingar cyklisterna att styra ut i vägbanan. Varför? Hästkortegen vid prinsbröllopet i juni kräver refuger utan höga kanter.

  • Publicerad 06:10, 26 maj 2015

Den svarta asfaltsrampen, eller ”asfaltslimpan” som trafikkontoret säger, kom upp vid refugen utanför Grand Hotel i förra veckan.

Kör inte för fort

Sedan dess har den fått cyklister att både svära och svänga ut i bilkörfältet. För den som cyklar rakt på den svarta asfalten utan att vara beredd: Flygtur över styret.

– Ja vi kan konstatera att kanten är lite skarp, säger Anders Porelius, presstalesperson på trafikkontoret efter att StockholmDirekt visat bilder på platsen.

LÄS ÄVEN Så här ska kortegen se ut den 13 juni

”Asfaltslimporna” ska finnas på flera platser i city och är en av många förberedelser som Stockholms stad gör inför prins Carl Philips bröllop 13 juni. Syftet är att de ska göra det lättare för hästvagnar att klara vägkorsningar utan att studsa till på en refug.

Lite skarp i kanten

Limporna är tillfälliga. Enligt Anders Porelius tar de bort redan 14 juni, dagen efter prinsbröllopet.

– Men vår entreprenör är ute nu och tittar på limporna så att de är inte är spetsiga eller har kanter, säger Anders Porelius.