Prinsbröllopets cykelvidriga asfaltslimpa fixad på rekordtid

I går ett farligt hinder på cyklisternas väg över Blasieholmen. I dag helt ofarligt. StockholmDirekts artikel fick trafikkontoret att rycka ut direkt.

  • Publicerad 10:27, 26 maj 2015

Det var på måndagseftermiddagen som StockholmDirekt kontaktade trafikkontoret angående den cykelvidriga ”asfaltslimpan” vid refugen utanför Grand.

Trafikkontorets reaktion: En blixt-uttryckning.

Redan klart

När artikeln om prinsbröllopets asfaltslimpa publicerades på tisdagsmorgonen var felet redan åtgärdat.

– Den här gången var vi väldigt snabba. Vi är lyhörda för sådant här och försöker rätta till fel så snabbt som möjligt, säger Anders Porelius, presstalesperson på trafikkontoret.

Innebär det här ett nytt rekord i konsten att göra om en felaktig asfaltering?

– Det är nog bland det snabbaste vi lyckats med. Det var i princip i realtid. Det är en utopi att vi kan göra det varje gång men ibland går det. Vi har väldigt duktigt folk här på trafikkontoret och en bra relation till våra entreprenörer, säger han.

Jon Isaksson är samordningskoordinator på trafikkontoret och den som gav uppdraget till entreprenören att släta ut den skarpa kant som utgjort en fara för cyklister.

Jämnt och fint

Själva asfaltslimpan är kvar, den behövs för att prinsens hästdragna vagn ska kunna svänga vid Södra Blasieholmskajen utan att studsa på en hård refug vid bröllopet den 13 juni. Men istället för gårdagens skarpa kant finns där nu en jämn och fin förhöjning.

– Det tog bara någon timme efter att jag fick anmälan tills det var klart, säger Jon Isaksson.

Hur mycket måste skattebetalarna betala för den här extra-åtgärden?

– Inget extra. Är vi inte nöjda med det vi beställt så skickar vi ut entreprenören igen, så den får fixa till det. Å andra sidan kommer säkerheten alltid först. Tycker inte cyklisterna att det är bra så får vi ordna till det. De är de som är experter på att cykla, inte jag, säger Jon Isaksson.

LÄS ÄVEN: Prinsbröllopets asfaltslimpa farlig för cyklister