Prisad författare till Håbyfyrornas fest

Jenny Jägerfeld, prisad psykolog och författare kommer till Håbofyrornas avslutningsfest.

  • Publicerad 21:18, 29 nov 2017

Jenny Jägerfeld skriver känsligt och insiktsfullt om stora, samtida livsfrågor. På en vacker, lättflytande prosa låter hon både smärta, drama och drastisk humor ta plats i texten och skapar på så vis stora läsupplevelser för unga läsare.” Så löd juryns motivering till varför just Jenny Jägerfeld skulle få årets Astrid Lindgren-pris.

Nu kommer succéförfattaren och psykologen till Håbo bibliotek för att delta på avslutningsfesten för läsprojektet ”Alla fyror läser” i Håbo.

”Alla fyror läser” är ett läsprojekt för Håbos fyror som pågått, i stort sett varje år, sedan 1996. Det är ett samarbete mellan Håbo bibliotek och skolbiblioteken i kommunen.

Eleverna i klass fyra får utifrån boksamtal välja en bok som gåva, och i år är Jenny Jägerfelds Brorsan är kung! en av böckerna som de kunnat välja. Om eleverna vill får de sedan delta i en skriv- och rittävling som avslutas med prisceremoni och författarbesök.

Jenny Jägerfeld kommer även att svara på publikens frågor om skrivande och berättande i allmänhet, samt om arbetet bakom aktuella boken ”Brorsan är kung!”.

Avslutningsfesten för projektet äger rum på Fridegårdsscenen, vid Håbo bibliotek, på tisdag den 5 december. Alla Håbos fyror är särskilt inbjudna till arrangemanget, men alla som vill får besöka avslutningsfesten.

Tisdag 5 december, klockan 18.00 på Fridegårdscenen bredvid Håbo bibliotek, arrangeras en avslutningsfest för läsprojektet ”Alla fyror läser”.

Alla fyror i Håbo kommun är specialinbjudna till festen, men precis alla får komma.

Jenny Jägerfeld

Prisad psykolog och
författare som bland annat prisats med Augustpriset, och nu senast Astrid
Lindgren-priset.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet