Klas Lindberg har tagit över flera av lokalerna i Portals fastighet och en rejäl expandering är på gång. Foto: Sacharias Källdén

Prisad krögare öppnar ny bar på Sankt Eriksplan

Bara ett år efter öppnandet inleds förberedelserna för Portal 2.0. Med en ny bar och ett helt nytt kök vill Klas Lindberg lyfta hela området.

  • Publicerad 15:22, 10 aug 2017

Klas Lindberg, utnämnd till Årets kock 2012, öppnade dörrarna till Portal så sent som 2016. Nu är det redan dags för nästa steg i den prisade restaurangens historia. Portal har tagit över flera av lokalerna i samma fastighet och en rejäl expandering är på gång framåt årsskiftet. Bland annat ska det bli en bar på andra sidan stenportalen vid den nuvarande restaurangen på Sankt Eriksgatan 1, vid en av portalerna till Atlasområdet.

– Jag har sneglat på den sedan jag såg den för första gången. Det känns oerhört kul att kunna ha verksamhet på båda sidor. Dessutom är det vackra fönster mot portalen som gör att restauranggäster kommer att kunna se in i baren och vice versa.

På jakt efter nya matupplevelser

Bakom den planerade baren kommer även finnas en avskild matplats med eget kök och plats för uppemot 30 personer. Enligt Klas är det en plats där de kan köra "Portal 2.0".

– Vi vill utveckla Portal ytterligare och hitta ännu härliga råvaror. Ta det längre helt enkelt. Det ska bli en levande matsal där man kan skräddarsy maten efter gästerna, säger han.

Har saknats i området

Så varför denna omfattande expandering? Enligt Klas är detta någonting som saknats vid Sankt Eriksplan.

– Det finns en massa krogar som är toppen i Vasastan, men det finns inte så mycket kring Sankt Eriksplan. Jag vill att baren ska komplettera Portal och vara en plats där man kan avsluta eller börja sin kväll. När möjligheten dök upp hade det varit dumt att inte ta den.

Klas Lindberg vågar inte säga ett datum då renoveringen är klar. Portalen har dock öppnat igen efter ett långt sommaruppehåll.

Årets kock öppnar krog på Sankt Eriksplan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SPECIALENKÄT: Vilken emoji är du?

Nyheter ✓17 juli är internationella emojidagen ✓Vi tvingade stockholmarna att välja EN I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.tisdag 17/7 13:29

Här förfaller det anrika huset på Södermalm

Nyheter ✓För fint för att rivas – för farligt för att användas ✓Var hem åt Aftonbladets grundare I tre år har den förfallna Hovings malmgård på Söder stått tom och övergiven. Nyligen restes ett staket runt huset, för att skydda lekande barn från lösa delar som rasar ner från byggnaden. Nu riktar...tisdag 17/7 11:39