NÖJDA. "Vi har alltid haft siktet inställt på den här gatan" säger bröderna Seropian. Foto: Sophie Stigfur

Prisat kafé expanderar till SoFo

Genomtänkt, hållbart och en härlig doft av nybakat. Det vill bröderna Seropian bjuda Södermalmsborna på, när Gulddraken-belönade Café Pascal slår upp portarna på Skånegatan.

  • Publicerad 20:00, 16 jan 2018

– Äntligen! Vi har hela tiden haft siktet inställt på Söder och just den här gatan förtjänar verkligen ett riktigt bra kafé och bageri.

Det säger bröderna Arman och Hosep Seropian som tillsammans med sin syster Jannet nu utökar sitt koncept Café Pascal vid Odenplan – med en ny filial på Skånegatan. Det är Urban Delis forna bagerilokal som just nu håller på att renoveras för att husera det nya kaféet, som dessutom kommer innehålla ett bageri längst bak i lokalen. Något som är helt nytt för syskontrion.

– Vårt mål har aldrig varit att expandera och bli en stor kedja, vi vill vara allt som en kedja inte är. Istället utvecklar vi verksamheten så att den kan försörja sig själv med råvaror, med ett eget bageri vet vi vad vi serverar kunderna. Nästa steg kan bli ett rosteri, så att vi får full kontroll över kaffebönorna, säger Arman Seropian.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det handlar om stolthet, att inte lämna något åt slumpen. Men det ger oss också kontroll över att allt går rätt till, att det finns ett medvetet, hållbart och ekologiskt tänk kring allt. Det krävs om vi ska ha något samhälle alls kvar framöver, tillägger Hosep Seropian.

"Har mer passion"

Syskonens engagemang har tidigare rönt framgång, inte minst när kafét vid Odenplan prisades med Dagens Nyheters utmärkelse Gulddraken. Och även om det är betydligt mer liv och rörelse kring knutpunkten Odenplan, är de inte oroliga över att klara konkurrensen om den något skralare publiken på Skånegatan.

– Det här är en fin och charmig gata som många älskar, och vi är två av dem, säger Hosep Seropian.

Café Pascal hoppas kunna slå upp portarna senast i början av mars.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.