Prislappen för den planerade simhallen: En kvarts miljard

Budgetdebatten närmar sig. En stor post i kommunstyrelsens budget är badhuset på Träkvistavallen. För det budgeteras en kvarts miljard.

  • Publicerad 14:55, 26 okt 2018

Vi jobbar för att få det så prisvärt som möjligt. Det betyder inte att vi vill ha lägsta pris.

I november väntar årets stora budgetdebatt i kommunfullmäktige. I kommunstyrelsens förslag finns en punkt för bygget av badhus. För det budgeteras 250 miljoner kronor.

– Det dyraste är att bygga en bassäng som håller. Miljön i ett badhus är ganska krävande med mycket vatten och fukt, säger kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M).

Han ser att det går att bygga billigare badhus och poängterar att ett badhus på Ekerö kan bli billigare än 250 miljoner.

– Vi jobbar för att få det så prisvärt som möjligt. Det betyder inte att vi vill ha lägsta pris. Det ska finnas kvalitet, men vi vill inte betala för mycket. Vi måste anpassa efter vilka funktioner vi vill ha, säger han.

Motion och lekyta

Enligt Adam Reuterskiöld är planerna en anläggning för motionssimning med viss lekyta för barn. Det ska även finnas omklädningsrum för övrig idrottsverksamhet på Träkvistavallen.

– Vi har varit i kontakt med simförbundet i Stockholmsregionen. De säger att det viktigaste är träningsmöjligheter. Sedan är det viktigt att det finns en barnbassäng och någon liten rutschkana för de minsta kan vara viktigt för att locka barn och barnfamiljer, säger han.

Var ska pengarna tas ifrån?

– Vi har under den här mandatperioden genomfört en rad effektiviseringar, det hoppas vi kunna fortsätta med. Det ger ett visst budgetutrymme. Det andra är en växande befolkning som ger ett ökat skatteunderlag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Blandning ska öka rörelseglädjen

Nyheter Mer fokus på rörelse och mångsidig träning. Det vill Ekerö IK nå med en ny satsning för barn. I april hoppas de vara igång med ett nytt träningsupplägg.måndag 12/11 8:55

KRÖNIKA: Återkomsten blev inte alls som jag planerat

Krönika Planen var solklar på förhand. En veckas ljuvlig höstsemester på Teneriffa tillsammans med sambon och hennes familj. Sedan skulle jag sätta mig på ett tidigt morgontåg till Stockholm full med energi...måndag 12/11 8:55

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter