VINNARE. Botkyrkatjejerna Felicia Vernström, Filippa Vernström och Nicole Yoder tog guld i uppvisningsgrenen lagkata. Foto: Botkyrka shukokai karate

Prisregn över Botkyrkas karateklubb

Hösten bjöd på prisregn över Botkyrka shukokai karate. Nu laddar Tumbaklubben inför VM i Kapstaden.

  • Publicerad 15:21, 19 nov 2019

Nio guld, 13 silver och 22 brons. Så kan Botkyrka shukokai karate i Tumba summera sitt år.

– Det har gått bra för oss titt som tätt, men allt är en färskvara. Så inför varje tävling är man lika nervös och vill lika mycket. Men när vi åkte hem från Karlstad, då kände vi den stora befrielsen som man känner när man lägger ett bra träningsår bakom sig, säger föreningens grundare Micke Lundström.

SM i karate i Karlstad gick av stapeln i början på november. Då tävlade ett 30-tal personer mellan 14 och 21 år från Botkyrkaklubben och de tog tillsammans hem tre guld, nio silver och 12 brons. Det gav klubben en fjärde plats i medaljligan.

Vinsterna kunde läggas till de sex guld, fyra silver och tio brons som klubben vann när de tävlade i EM i Kimura shukokai karate i Portugal tidigare under hösten.

– I EM tävlade vi mot andra inom vår speciella form av karate och det kommer vi göra i juli också, då vi åker till Kapstaden på VM. När vi tävlade i SM tävlade så var det mot alla klubbar som är med i Svenska karateförbundet, säger Micke Lundström.

I både EM och SM utmärkte sig Botkyrkatjejerna Felicia Vernström, Filippa Vernström och Nicole Yoder som tillsammans tävlar i en uppvisningsgren som heter lagkata.

– Vi har en tradition av vara starka på lagkata. De här tjejerna vann seniorklassen i Portugal och är duktiga både var och en för sig och som ett sammansvetsat gäng. Vi är stolta över dem, säger Micke Lundström.

Vilka som kommer följa med till Sydafrika i sommar kommer klubbas under december och innan allt det är klart vill han inte uttala några hopp inför resultatet. Men trots att varje vinst är en färskvara så är höstens prestationer ändå ett kvitto på arbetet som klubben gör, tycker han.

– För mig är karate tillhörighet. Man har sina kompisar där som man nötts och stötts med. Och att ​​träna och ha kul är vår huvudsyssla. Det är ur den bredden vi har vi lyckats få ut den här eliten, säger han.