TJUVGRIP. En privatperson övermannade själv en tjuv som gjorde inbrott i en Tele2-butik på Södermalm under natten mot tisdagen. Foto: Mostphotos

Privatperson grep tjuv på Södermalm

Under natten kunde polisen mycket enkelt gripa en inbrottstjuv på Götgatan. Detta då en privatperson redan övermannat brottslingen.

  • Publicerad 09:35, 23 jan 2018

Det var strax efter midnatt som en person slog sönder rutan till en telebutik på Södermalm och försökte stjäla mobiltelefoner.

En privatperson i närheten såg vad som skedde och bestämde sig för att ingripa.

– Privatpersonen gjorde bedömningen att han själv vågade ingripa,säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Mannen som följde efter tjuven ringde polisen och berättade om händelsen. Men på Götgatan nära Skatteskrapan valde han plötsligt att själv försöka övermanna tjuven.

– Det hela gick väldigt bra och en polispatrull som var på väg kunde överta gripandet och den misstänkte togs till polisstationen för utredning, säger Sven-Erik Olsson.

Mobiltjuven är misstänkt för inbrott och skadegörelse.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.