Stänger. 190 elever drabbas när privatskola vid Norra Hammarbyhamnen stänger. Foto: Mostphotos

Privatskola på Söder stänger – redan i höst

Abrupt fick föräldrar till elever på Thea privata grundskola på Södermalm veta att skolan stänger till höstterminen, rapporterar SVT. "Förjävligt" säger förälder till tidningen Mitti.

  • Publicerad 10:39, 18 jul 2019

Thea privata grundskola på Söder ska avvecklas inför läsåret 2019/2020. Det innebär att 190 grundskoleelever drabbas inför höstens skolstart, rapporterar SVT. Enligt skolan är anledningen en renovering som gör att det inte går att vara kvar i lokalerna.

– De omöjliggör för oss att stanna kvar. Fastigheterna är i behov av renovering och har inga andra hyresgäster kvar. Våra elever skulle inte tycka att det är en bra skolmiljö, säger Anne Lindblad, huvudman för skolan, till SVT.

Ingen plan för eleverna

Eleverna som går i årskurs 8-9 kommer att få börja i Theas verksamhet i Bromma. Eleverna i årskurs 6-7 har man dock inte hittat en lösning för.

– Jag förstår inte hur skolan kan ta beslutet i mitten av juli. De måste känt till saker tidigare. Det här är förjävligt, säger en förälder till tidningen Mitti.

Enligt Thea grundskola har man i månader försökt hitta lösningar för att slippa stänga. Utbildningsförvaltningen uppger dock att de inte underrättats om läget.

När eleverna får besked om vilken skola de hamnar i till hösten är ännu oklart.

– Just nu kan jag bara säga före skolstart, jag kan inte säga något datum. Vi kommer göra vad vi kan för att de här barnen ska få en skola så nära hemmet som möjligt, säger Bosse Andersson vid utbidlningsförvaltningen till SVT.