TRASIGA IGEN. Citybanan och station Stockholm City invigdes 2017, och rulltrapporna sades vara underhållsfria. Så är inte fallet. (OBS: Genrebild) Foto: Maja Brand

Problem för pendeltågen hela dagen

Den södergående plattformen vid Stockholm City är avstängd. Detta då rulltrapporna på perrongen inte fungerar. Problemet kan bli långvarigt.

  • Publicerad 07:25, 25 mar 2019

Det har tidigare varit rejäla problem med de nya rulltrapporna vid Stockholm City. Och s¨å tycks det fortsätta.

Fortsatt strul med trasiga rulltrappor

Idag medför stängda rulltrappor att inga södergående pendeltåg kan stanna vid Stockholm City. Totalt är det fyra av fyra rulltrappor i en av entréerna som inte fungerar.

– Halva stationen är avstängd. Det här görs på grund av säkerhetsskäl. Det går inte att ha öppet om inte tillräckligt många rulltrappor fungerar, säger Thomas Silvander på SL:s pressavdelning.

Stor risk för trängsel

Alla pendeltågspendlare hänvisas istället att hoppa av redan vid Stockholm Odenplan, alternativt att åka till Stockholm södra, och sedan åka tillbaka igen med ett norrgående tåg. Det här kommer med all säkerhet innebära att det blir trångt och struligt både vid Stockholm Södra och Stockholm Odenplan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Problemet kommer att bestå under hela dygnet. Och det finns även en risk för att tisdagens morgonrusning drabbas.

– Prognosen är att perrongen kan öppna igen i morgon förmiddag, men det är bara knapphändiga uppgifter just nu, säger Thomas Silvander.