Förstör. Fönstret till det nya sekretariatet på Össeby IP har krossats och dörren klottrats ner. "Det är tragiskt" säger Lars Carlsson (C) om fritidspengarna som behöver gå till sanering. Foto: Vallentuna kommun/Mostphotos

Problem med klotter och vandalisering i Brottby

I helgen utsattes nyrenoverade Össeby idrottsplats för klotter, sabotage och stöld. Enligt föreningen Brottby SK är det bara ett exempel på den vandalisering som pågår i området.

  • Publicerad 16:32, 2 jul 2019

Kommunägda Össeby IP, som nyligen renoverats och fått ny utrustning, har den senaste tiden haft stora problem med klotter och vandalisering.

– De har klottrat tidigare på vår klubblokal men framförallt har Karbyhallen (som ligger i anslutning till Össeby IP, reds anm.) drabbats väldigt hårt, säger Martin Norman, vice ordförande i Brottby SK, som spelar på Össeby IP.

Nu senast natten till den 29 juni, då det nybyggda speakerbåset på IP:n ska ha blivit nerklottrat och ett fönster sönderslaget. Man ska även ha stulit saker ur huset.

– Man blir ju bara trött. Det är jättetråkigt. Det drabbar skattebetalarna och även ungdomarna. Det är tråkigt när kommunen satsar och bygger nytt, säger Martin Norman.

"Så fruktansvärt onödigt"

Vallentuna kommun har polisanmält händelsen och Lars Carlsson (C), ordförande i fritidsnämnden, ser allvarligt på händelserna.

– Jag tycker att klotter- och vandaliseringsvågen har eskalerat en hel del i Össeby det senaste halvåret. Det känns som att det är tusenlappar som försvinner varje dygn. Det är så fruktansvärt onödigt. De här pengarna skulle jag vilja lägga på idrottssatsningar och föreningslivet istället för på klottersanering, säger Lars Carlsson (C).

Har renoverats för 10 miljoner

Han berättar vidare att projektet med att renovera och modernisera Össeby IP, som pågått sedan 2016, har totalt kostat kommunen uppemot 10 miljoner kronor.

– Ekonomin i kommunen är ansträngd och då känner man sig nästan kränkt när man suttit och försökt vända på kronorna för att få ut så mycket som möjligt av fritidsbudgeten, och så händer det sånt här, säger Lars Carlsson.

Polisen har i skrivande stund inte fått in anmälan ännu.

Stockholm Direkt