Profi startar gratis busslinje Rotebro – Infra City

Profi fastigheter, som äger Infra City, har startat en gratis busslinje som går i skytteltrafik mellan Rotebro station och Infra City på vardagar klockan 07:30 – 18:30. I dag, måndag den 14 augusti, var det premiär. – När vi frågar våra hyresgäster är det bättre kommunikationer som efterfrågas, säger Tomas Jonassson, marknadschef på Profi.

  • Publicerad 16:00, 14 aug 2017

Vi ska utvärdera den vid årsskiftet, vi vill ge den en ordentlig provperiod

Sedan SL drog ned på bussarnas turtäthet i Upplands Väsby för ett och ett halvt år sedan har flera områden i kommunen drabbats av försämrade kommunikationer, inte minst Infra City. För dem som pendlar till Infra City från andra kommuner har det blivit svårare att ta sig till och från jobbet.

Nu har fastighetsägaren Profi tagit tag i problemet genom att starta en egen, gratis busslinje som går i skytteltrafik mellan Infra City och Rotebro station. En svart buss med plats för sexton passagerare har hyrts in, och den avgår var 20:e minut mellan 07:30 och 18:30 alla helgfria vardagar.

– Det här är en del av vårt förbättringsarbete. När vi frågar våra hyresgäster är det bättre kommunikationer som efterfrågas. Därför har vi valt att finansiera den här skyttelbussen för att stärka tillgängligheten, säger Thomas Jonasson, marknadschef på Profi fastigheter.

Profi gör detta dels för de befintliga hyresgästerna och deras anställda i området, dels för att attrahera nya hyresgäster.

På liknande sätt startades direktbusslinjen 565X mellan Johanneslund och centrala Stockholm för många år sedan, på initiativ av Siemens och Infra Citys dåvarande ägare.

– Det här är ett sätt att komplettera den linjen. Nu når vi även pendlare norrifrån, säger Thomas Jonasson.

Hur länge kommer den här linjen att köras med nuvarande turtäthet innan den utvärderas?

– Vi har sagt att vi ska utvärdera den vid årsskiftet, vi vill ge den en ordentlig provperiod. Det finns inga förväntningar på att det ska vara fullt i bussen så här i början, det är inte något som är "nyhetens behag" utan någonting som bara blir bättre och bättre ju mer inarbetat det blir.

Kareem Mardini rattar Profis skyttelbuss under premiärdagen måndagen den 14 augusti. Han har tidigare kört SL-buss i Upplands Väsby i sex år och vinkar glatt till de SL-busschaufförer han möter längs turen.

– Första bussen jag körde var halvfull, så även den andra. Sedan har det varit några enstaka personer, säger han När Vi i Väsby åker med på en rundtur strax efter halv nio på morgonen.

– Bussen rymmer 16 personer så det har nog varit totalt runt 20 personer som har åkt hittills. Det är nog folk som har känt till i förväg att den skulle finnas.

Vad säger passagerarna som har åkt med dig?

– De är nog glada över att det finns en sådan här direktlinje. Men om det fortsätter att vara en sådan här liten buss med plats för 16 passagerare vet jag inte hur det kommer att gå; SL-bussarna 536 och 566 från Upplands Väsby station har ju bra rutter och folk brukar åka med dem. Men de avgår inte så ofta. Buss 560 är en längre linje och den går bara en gång i halvtimmen. Om skyttelbussen går så ofta som den gör nu så kan det här vara en bra idé.

Profis marknadschef Thomas Jonasson låter nöjd när han får höra hur många passagerare som var med på de första turerna.

– Linjen är en fullständig succé om det ser ut så som det har gjort den här första dagen, säger han.

MER Skyttelbussen

Trafikerar sträckan Rotebro station – Bredden/Infra City (taxiväntplatsen utanför Scandic) – Rotebro station.

Avgår var 20:e minut från kl 07:30–18:30 varje helgfri vardag.

Tidtabell finns tillgänglig på www.infracity.se under fliken Shuttlebuss.

Kostar ingenting för passagerare.

Finansieras av Profi fastigheter.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt