Rågsveds gröna gårdar vill engagera fler lokalbor. Foto: Linda Gren/Privat

Projektet som ska göra Rågsved roligare

Projektet Rågsveds gröna gårdar har funnits i flera år men satsar nu stort på att nå ut till fler lokalbor. Målet är "en samhällsrörelse som gör massa roliga saker" enligt projektledaren.

  • Publicerad 16:26, 10 mar 2018

Projektet drog igång 2013 av Rågsveds fastighetsägare och tanken var kortfattat att skapa mer grönska för att få människorna i området att trivas bättre.

Nu vill de som jobbar med Rågsveds gröna gårdar vidga vad de ska göra inom ramen för projektet och nå ut till fler lokalbor. Under våren bjuder de in till "kravlöst häng" med ett tema en torsdag i månaden i relativt nya lokalen på Bjursätragatan.

– Mitt fokus nu är att det ska bli mer än odlingen. Jag vill ha en samhällsrörelse i Rågsved som gör massa roliga saker, säger projektledaren Sofia Rydergård som började i höstas, men tidigare var engagerad i projektet som lokalbo.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Varje torsdagsträff har ett tema som slöjdträff eller sticklingsbyte, men det är helt okej att bara komma och hänga eller fika säger Sofia Rydergård.

Målet med träffarna är att skapa en plats där det händer kul grejer och skapa sammanhållning mellan de som bor i området.

Själv säger hon sig ha "hundra planer på vad det kan bli". Utökade trivselvandringar, bilpool och cykelpool, en kör eller lånegarderob till exempel.

– Här finns en unik möjlighet att med fastighetsägarföreningen i ryggen göra saker i sitt område. Folk som har egna idéer är välkomna att komma till oss för det finns resurser.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Träffarna är till för dem som bor i området men hon hoppas att de på sikt kan locka fler att komma till Rågsved.

– Jag älskar Rågsved, jag är Rågsveds främsta ambassadör, säger Sofia Rydergård skrattandes och fortsätter:

– Jag har bott här i tio år men jag tycker inte att folks attityd till området har förändrats så mycket. Hur kan folk inte fatta hur bra Rågsved är? Närheten till naturen, Högdalstopparna och Cyklopen för att nämna några saker. Folk köper svindyra lägenheter i stan men skulle aldrig komma på tanken att gå på en visning här. Jag vill lyfta Rågsved!

En torsdag i månaden

Rågsveds gröna gårdar bjuder in till kravlöst häng med ett tema i källarlokalen på Bjursätragatan 23b en torsdag i månaden klockan 18.

15/3 Sy, sticka, lappa, laga

12/4 Sticklings- frö- och plantbyte

17/5 Snickar/slöjdträff

14/6 Gjuta krukor och fat i betong

Kolla in resten av programmet på projektets facebook-sida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48