Projektpengar ska lyfta Råbyskolan

Tre och en halv miljon. Det är pengar som kommer göra skillnad för eleverna på Råbyskolan. – Det är fantastiskt kul, säger rektorn Christer Jones.

  • Publicerad 11:28, 20 dec 2019

Att många skolor runt om i landet sliter ekonomiskt är ingen nyhet. Inte konstigt då om Christer Jones, rektor på Råbyskolan, jublade när det stod klart att man fått projektpengar som bland annat kommer att göra det möjligt att genomföra aktiviteter för eleverna utanför skolan.

– Det är pengar som vi fått via kommunen för att satsa lite extra på våra elever utifrån en socioekonomisk kartläggning runt Råbyskolan. Det här är ett socioekonomiskt område. Vi ska tillsammans med våra elever åka ut och uppleva saker. Det blir besök på museum, teatrar, opera, skidåkning. Sådant de kanske inte får uppleva annars och som kostar väldigt mycket pengar för en skola, säger han.

Projektet sträcker sig över de tre närmaste åren och det handlar om tre och en halv miljon kronor som kommer göra enorm skillnad, menar Jones.

– Det är ett tråcklande med pengar hela tiden, säger han.

Heltidsanställning

Förutom aktiviteterna gör pengarna det även möjligt för skolan att anställa en socionom på heltid.

– Den personen ska jobba främjande och förebyggande med oss i trygghetsarbetet. Jag har kurator på skolan, men en socionom är lyx. Så det här blir verkligen en satsning för oss.

Råbyskolan ska även bli en så kallad Kiva-skola.

– Det är en evidensbaserad forskningsmetod från Finland som vi ska sätta under hösten. Den används för att arbeta mot kränkningar och trakasserier. 

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt