En ljusmanifestation arrangeras ikväll. Foto: Läsarbild/Mostphotos

Protest mot våldet efter dödsskjutningen

Den eskalerande gängkriminaliteten i Söderort har fått lokalborna att reagera. Efter nattens dödsskjutning hålls en ljusmanifestation ikväll. "Vi vill ta tillbaka Dalen från våldet", säger lokalbon Måns Jonasson.

  • Publicerad 14:20, 20 okt 2017

Precis som många andra i området vaknade jag i morse till nyheten att det varit den tredje skjutningen på sex månader i Dalen.

Igår kväll sköts två personer i Dalen i stadsdelen Enskede i södra Stockholm. En av dem, en man i 25-årsåldern, avled.

Som en direkt följd av detta arrangeras ikväll en ljusmanifestation mot våldet, i Dalens centrum klockan 18.30. Bakom initiativet står lokalbon Måns Jonasson.

– Jag la ut i en Facebook-grupp att det borde göras och det var många som tyckte att det var en bra idé. Så nu har jag tagit på mig att styra upp det, säger han

En död efter skjutning i södra Stockholm

Eventet beskrivs som "en kort, tyst och respektfull opolitisk manifestation till stöd för alla goda krafter i Söderort".

– Precis som många andra i området vaknade jag i morse till nyheten att det varit den tredje skjutningen på sex månader i Dalen. Och polisen som jag pratade med på platsen säger själva att de har problem med det eskalerande gängvåldet. Så vi vill visa att det finns gott om vanligt folk här som vill ta tillbaka Dalen från våldet. Söderort har så mycket positivt och så många goda krafter, säger Måns Jonasson.

Den som vill delta tar med tända ljus och lyktor och möts klockan 18.30 på det lilla torget vid Biblioteket.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.