Hassan Jama (V) lämnar över namninsamlingen för för skolfritids bevarande till stadsdelsnämndens ordförande Gustav Johansson (M). Foto: Johann Bernövall

Protester i Rågsved efter besked om skolfritids

800 personer har skrivit under en protestlista mot att skolfritids kan stänga. Vänsterpartiet lämnade över listan till stadsdelsnämndens ordförande – som inte är imponerad.

  • Publicerad 11:36, 11 feb 2019

Rapporterna om att den nya grönblå budgeten kan få som konsekvens att skolfritids för mellanstadiebarn som funnits på bland annat Rågdalens parklek kan försvinna, har mötts med medborgerligt engagemang. En protestlista startades på nätet och oppositionspartiet Vänsterpartiet var snabba på att engagera sig i listan genom att dela namninsamlingen i sociala medier.

Gruppledaren Hassan Jama (V) gick personligen ut och samlade in namn torget, med ett löfte att lämna över de 800 namn som samlats in till stadsdelsnämndens ordförande Gustav Johansson (M) vid nämndens öppna sammanträde, och så skedde i förra veckan.

– Vi ville visa vikten av att ha kvar den här verksamheten. Och vi märker att folk engagerar sig direkt när skattesänkningarna får konsekvenser. Sen verkar Gustav Johansson tycka att man kan lösa det här utan att opinion skulle ha väckts. Men politik är bland annat att driva opinion, säger Hassan Jama.

Skolfritids kan tas bort från parklek i Rågsved

Gustav Johansson (M) är kritisk till Vänsterpartiets agerande, eftersom han menar att det inte alls är säkert att fritidsverksamheten kommer att försvinna. Det handlar om en pågående diskussion med utbildningsförvaltningen där man ännu inte kommit fram till något. Men han har gott hopp om ett verksamheten kommer bli kvar i någon form, och påpekar att den är finansierad fram till sommaren.

– Ett seriöst parti som värnat om sakfrågan hade kommit till nämnden och ställt frågan om huruvida verksamheten verkligen är hotad, innan man går ut på torget och gapar som bara den. Det är populism, säger Gustav Johansson (M).

Hassan Jama (V) lämnade över 800 namn till Gustav Johansson (M). "Populism", tycker den sistnämnde. Foto: Johann Bernövall

Nytt promenadrekord i Stockholm

Nyheter ✓Kraftig ökning av folk som är ute och går ✓ Även stor ökning av cyklister Nya siffror från trafikkontoret visar att antalet personer som är ute och promenerar i Stockholm är högre än någonsin.söndag 21/4 9:00

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00