Protestlistor mot förslaget att tvinga bort Fridhemsplans kiosker

Hundratals namn på bara några dagar. Nu kraftsamlar kioskerna vid Fridhemsplan med protestlistor att få stanna inför veckans beslut i trafiknämnden.

  • Publicerad 11:22, 16 maj 2016

Både grillen Wurren och blomkiosken vid Fridhemsplan ser som bekant ut att behöva flytta när staden vill bredda trottoaren och göra platsen "ljusare och renare" och skapa en "känsla av torg" enligt staden.

LÄS ÄVEN: Fridhemsplans kioskägare tänker strida för att få stanna

Men från bland annat Liberalerna och Kristdemokraterna har det kommit kritik över att kioskerna inte ska få plats på trottoaren.

Även många Kungsholmsbor har reagerat. I blomkiosken har man nu startat en namninsamling för att rädda kvar verksamheten. På bara två dagar fick de ihop runt 500 namn enligt ägarfamiljen som räknade med fler namnunderskrifter över helgen.

– Alla kommer och pratar om flytten. Det har varit många stammisar här som har varit ledsna, oroliga och upprörda, säger Mattias Eriksson som jobbat i blomkiosken i nästan 10 år.

Ägarfamiljen har även skickat in en ny bygglovsansökan för den aktuella platsen och planerar att överlämna protestlistorna till staden innan förslaget ska behandlas i trafiknämnden på torsdag.

Även Wurren planerar att starta en namninsamling enligt ägaren Ali Simsek.

– Det ska vi göra. Det är många som har frågat om det, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.