Nytt. En tidig visionsbild på hur det nya Bergholmsstråket kan komma att se ut. Foto: White arkitekter

Provborrningar för jättebygget i Söderort

Nya markprover genomförs inför jättebygget som ska koppla ihop Bagarmossen och Skarpnäck. I slutet av året kan ett förslag på en ny detaljplan presenteras.

  • Publicerad 14:35, 11 sep 2019

I dag, onsdag, genomförs markundersökningar på den nuvarande skolgården vid Bergholmsbacken. Det är för det planerade byggprojektet Bergholmsbacken som ska knyta ihop Bagarmossen och Skarpnäck, bland annat genom "Bergholmsstråket" som ska "underlätta för gång- och cykeltrafik mellan Bagarmossens centrum och Bergholmsparken" enligt staden.

Om de nya planerna klubbas igenom så ska skolan så småningom rivas för att lämna plats för det nya bostadsområdet.

Så här ska Bagis och Skarpnäck byggas ihop

Samrådet för Bergholmsbacken genomfördes för ett år sedan och planen omfattar än så länge 650 lägenheter, varav 270 är hyresrätter. Dessutom planerar man att bygga två nya förskolor samt en ny grundskola och idrottshall för 1200 elever. I slutet av 2019 beräknas ett omarbetat detaljplaneförslag skickas ut på granskning, baserat på samrådet från förra året.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android 

Markundersökningen genomfördes med hjälp av en geoteknisk borrigg, ungefär lika stor som en personbil. Hela projektet är det första steget i Bagarmossen-Skarpnäcks stadsutvecklingsområde, där man totalt hoppas på att bygga upp till 3500 bostäder. 

Enskede har fått ny butik – och mötesplats

Nyheter Kokboksförfattare och kolakokerska slår sig ihop Enskede har fått en ny, superlokal diversehandel. Det är Enskedeborna Hanna Franzén och Fanny Bergenström som tagit över Mostrarnas lokal i Enskede.måndag 20/1 20:00

Såhär kan Söderorts nya idrottshall se ut

Nyheter Idrottshall och skola byggs samtidigt Den nya idrottshallen som planeras vid Bolidenplan byggs i två våningar intill en helt ny F-9-skola. Platsen är grönområdet precis norr om rondellen.måndag 20/1 17:00