PROBLEM. En tredjedel av alla äldre över 65 år någon gång fått vård för psykisk ohälsa. Foto: Mostphotos

Psykisk ohälsa vanligt bland äldre

Biståndshandläggare och hemtjänstpersonal i Solna ska utbildas i hur psykisk ohälsa bland äldre motarbetas.

  • Publicerad 11:53, 9 okt 2018

Enligt en rapport från Socialstyrelsen har en tredjedel av alla äldre över 65 år någon gång fått vård för psykisk ohälsa. Även självmordstankar är vanligare bland personer över 65 år.

Nu startar Solna studiecirklar för biståndshandläggare och personal inom hemtjänsten. Digitala föreläsningar varvas med diskussioner inom gruppen.

– Både kroppen och knoppen behöver må bra för att vi ska vara i balans. Utbildningen kommer ge nya insikter för ett ännu bättre bemötande i omsorgen och kan därmed på sikt ge bättre psykisk hälsa, säger Samuel Klippfalk (KD), ordförande i omvårdnadsnämnden.

Socialförvaltningen och omvårdnadsförvaltningen har tillsammans sökt statliga stimulansmedel för att arbeta med psykisk hälsa under närmaste fem åren. Medlen beviljas ett år i taget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14

Kvinna med rullator bestulen

Nyheter Två personer är anhållna Två personer har anhållits misstänka för att ha stulit en plånbok från en kvinna med rullator. Händelsen inträffade i Solna i tisdags.onsdag 17/10 12:26