Avstängt. Trava någon annanstans! Foto: Andreas Enbuske

Ptroo! Här stängs gångvägen av – för ALLA

Fotgängare, cyklister – och hästar – får maka på sig. Nu har Värtavägens cykelbanebygge kommit till Valhallavägen

  • Publicerad 11:17, 28 sep 2017

Gående, cyklister och hästar hänvisas bort från rondellen på Valhallavägen vid Fältöversten.

– Vi har inte haft några problem med hästar som tagit sig genom avspärrningen men vi har satt upp skylten i förebyggande syfte. Vi vänder oss till alla trafikanter och det här är en plats där det vistas många ryttare, säger Erik Söderberg på trafikkontoret.

Anledningen till avspärrningen är att det byggs två dubbelriktade cykelbanor som ska förbinda första etappen cykelbana på Värtavägen med den som ska byggas på andra sidan Valhallavägen.

Stadens miss: Nu stoppas cyklisterna från nya cykelbanan

Avspärrningarna kommer att vara kvar tills arbetet är över, om allt går som det ska någon gång kring årsskiftet.

– Eftersom det blir vinter så blir det svårt att beräkna exakt men det är målet, säger Ola Eriksson på trafikkontoret.

Mardrömsbeskedet: Avstängningen på Värtavägen kvar till i höst

Arbetet med att bygga cykelbanan på hela Värtavägen beräknas vara helt klart till sommaren 2018. Ena körfältet är öppet och som bilist går det att ta sig från Tegeluddsvägen till Valhallvägen men inte tvärtom. Exakt hur byggetapperna kommer att se ut och vilka avspärrningar som kommer att göras är inte klart.

Nu stängs Värtavägen av – bilar och buss leds om

Resvägen för ettans buss är fortsatt omlagd till Erik Dahlbergsgatan tills vidare, något som många boende tycker är jobbigt.

– Det är lite svävande när ettan kommer tillbaka till Värtavägen eftersom vi inte vet när jobbet där är klart men det som är sagt är andra kvartalet nästa år. Blir det klart tidigare kommer vi tillbaka tidigare, säger Lena Johansson på Keolis presstjänst.

Arbetena på Valhallavägen beräknas vara i gång till årsskiftet. Foto: Andreas Enbuske

Indragna hållplatser

Hållplats Gärdet: flyttas till tillfälliga hållplatslägen på Tegeluddsvägen.

Hållplats Kampementsbacken: Dras in. Resenärer hänvisas till hållplats Tessinparken på Erik Dahlbergsgatan.

Hållplats Storskärsgatan och hållplats Värtavägen: Dras in. Resenärer hänvisas till hållplats Valhallavägen respektive hållplats Erik Dahlbergsgatan på Erik Dahlbergsgatan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58